Antena Căutare

De ce nu e bine să speli lenjeria intimă cu restul hainelor. Puțini știu cât de periculos e

Suntem sfătuiți să schimbăm zilnic lenjeria intimă și să o spălăm regulat pentru a o păstra curată. Cu toate acestea, multe persoane continuă să poarte articolele murdare, în ciuda faptului că le spală. Cum este posibil? Un expert face lumină.

femeie care tine in maini, in interiorul masinii de spalat, o pereche de chiloti albi din dantela
Suntem sfătuiți să schimbăm zilnic lenjeria intimă și să o spălăm regulat pentru a o păstra curată. Cu toate acestea, multe persoane continuă să poarte articolele murdare, în ciuda faptului că le spală. Cum este posibil? Un expert face lumină. | Shutterstock.com

Medicul susține că nu toată lumea știe cum să își spele corect lenjeria intimă, ceea ce înseamnă că multe persoane continuă să îmbrace articole pline de bacterii, motiv pentru care pot apărea tot felul de probleme de sănătate.

Conform specialiștilor, nu este suficient ca obiectele de lenjerie intimă să fie curățate la 30-40 de grade Celsius pentru că bacteriile nu sunt eliminate. Iată ce trebuie făcut.

Citește și: Folosești telefonul când mergi la toaletă? Medicii spun că e ”interzis” să faci asta și nu din cauza microbilor. Care e motivul

De ce nu e bine să speli lenjeria intimă cu restul hainelor. Puțini știu cât de periculos e

Doctorul Lisa Ackerley a explicat, conform Mirror, faptul că dacă mașina de spălat nu este setată la o anumită temperatură, aceasta nu va distruge bacteriile de pe lenjerie, ceea ce înseamnă că vei purta în continuare articolele murdare.

Ea a adăugat că, din această cauză, nu ar trebui să fie puse la spălat împreună cu alte articole vestimentare: ”Cu lenjerie intimă, orice temperatură sub 60 de grade nu va ucide bacteriile. Nu puneți chiloții înăuntru cu prosoapele de bucătărie la o temperatură scăzută pentru că s-ar putea ca chiloții să fie contaminați cu fecale și nu ați vrea asta în bucătărie”.

Citește și: Suma uriașă pe care o câștigă această femeie de pe urma pozelor cu axilele neepilate. Ea spune că mesajele urâte o fac să renunțe

Așadar, de fiecare dată când ai pus la spălat lucrurile intime la 30 sau 40 de grade Celsius sau le-ai băgat în cuvă cu restul hainelor, nu le-ai curățat corespunzător.

Totuși, unele țesături din care obiectele de lenjerie intimă sunt confecționate nu pot fi spălate la temperaturi ridicate. Ce e de făcut în cazul acesta?

Nu e cazul să te alarmezi și să arunci chiloții din materiale mai pretențioase. Dacă nu vrei să strici țesăturile prin alegerea unei temperaturi ridicate, poți adăuga un dezinfectant de rufe pentru a elimina germenii. Acesta se pune în cutia pentru detergent și e ușor de găsit în orice magazin sau supermaket.

Citește și: Locul de muncă plătit cu 500 de lei pe zi, unde oamenii vor să se angajeze cu greu. Angajatorii sunt disperați

Folosești telefonul când mergi la toaletă? Medicii spun că e ”interzis” să faci asta și nu din cauza microbilor. Care e ... Femeia care a renunțat la meseria de pastor, iar acum întoarce banii cu lopata. Pentru ce job și-a schimbat radical viaț...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x