De multe ori avem tendința să punem mâna pe telefon imediat ce întâmpinăm o problemă pe care nu știm să o rezolvăm. Însă munca de mentenanță și reparațiile nu sunt operațiuni dificile. În realitate, sunt rare situațiile în care avem cu adevărat nevoie de ajutor pentru a face reparații în curte. Poți face multe dintre acestea de unul singur, fără ajutorul unui specialist și, mai ales, fără să cheltuiești bani. Iată ce probleme poți rezolva în curtea ta, fără să apelezi la ajutor:
Reparații la garduri
În timp, gardul și porțile de la curte se degradează și pot suferi defecțiuni. Nu amâna repararea acestora, deoarece altfel există riscul ca ele să se agraveze. De regulă, poarta va fi cea care îți creează probleme, pentru că este singura parte mobilă și, ca atare, este folosită mai des, dar asta nu înseamnă că gardul nu poate suferi și el defecțiuni.
Chiar și în cazul gardurilor din metal, care sunt foarte rezistente, tot va fi nevoie să faci ocazional mici reparații de mentenanță. Din fericire, această treabă devine foarte simplă cu un aparat de sudura, pentru că îl poți folosi pentru a repara orice piesă metalică din gardul tău. Fie că e vorba de o balama defectă la poartă, sau o legătură ruptă, aparatul de sudură te ajută să faci reparațiile de care ai nevoie rapid și eficient, fără să fie nevoie să apelezi la servicii costisitoare.
Corpurile de iluminat
Ai nevoie de mai multe corpuri de iluminat pentru o curte, iar acestea sunt vulnerabile în fața intemperiilor și pot suferi defecțiuni mult mai grave decât becurile arse pe care trebuie să le înlocuiești deseori. Acestea pot ajunge să nu mai funcționeze deloc, caz în care trebuie înlocuite. Cu toate că schimbarea unui bec e floare la ureche, înlocuirea întregului corp de iluminat e operațiune puțin mai dificilă, deși deloc imposibilă.
Pentru a începe, va trebui să dai jos de pe perete vechiul corp, care este, de regulă, prins de un suport cu ajutorul unor șuruburi. După ce l-ai desprins, vei vedea niște fire (de regulă 2 sau 3) prinse de corpul de iluminat cu ajutorul unor șuruburi mici. Deșurubează-le și pe acestea, iar apoi adu noul corp de iluminat și ține-l în poziție până când prinzi din nou firele. La final, montează noul corp pe perete, pune-i un bec nou și ești gata.
Robinetele exterioare
Un robinet care curge poate să irosească multă apă, în special unul care se află în exterior și pe care îl folosești mai rar. Dacă nu știi de problemă, nici nu poți încerca să o rezolvi, iar asta te poate costa, lucru care se va vedea și în factura de la sfârșitul lunii. Din fericire, poți rezolva foarte ușor această problemă, fără ajutorul unui specialist.
Pentru a începe, va trebui mai întâi să oprești alimentarea cu apă a robinetului. Apoi, scoate căpăcelele albastru și roșu și desfă șurubul din interior în sensul acelor de ceasornic. Scoate apoi bateria defectă, dar fii atent să nu pierzi nicio garnitură sau șaibă. Folosește vechea baterie pentru a alege una nouă din magazin, care să se potrivească cu robinetul tău. Totodată, caută și niște garnituri și șaibe noi, care să le înlocuiască pe cele vechi. Asigură-te că introduci fiecare șaibă și garnitură în poziția sa, înainte de a monta bateria. La final, strânge la loc șurubul care fixează robinetul și fă un test.
Mulți oameni se simt descurajați în fața lucrurilor pe care nu știu să le facă bine. Ajungem, deseori, să apelăm la ajutorul specialiștilor, chiar și pentru probleme minore, pe care le-am putea rezolva noi înșine. Tocmai de aceea, e foarte important să te informezi asupra problemei cu care te confrunți înainte să pui mâna pe telefon. Cu puțină răbdare, vei rezolva tu singur problema și vei economisi și bani și timp.
Sursă foto: Shutterstock
Zece semne clare că partenera sau partenerul te înşală. „Simptomele“ infidelităţii, dezvăluite de psihologi! „1. Are zgâ... Calendar ortodox 6 iulie. Sfântul Sisoe, cel mai pomenit sfânt, face cele mai mari minuni...