Atunci când ai prospectat piața imobiliară, ai răsfoit cu atenție site-urile de anunțuri imobiliare și ți-ai ales o locuință în care să te muți cu chirie, e bine să rămâi transparent în relația cu proprietarul apartamentului, pentru a beneficia de o comunicare bună, înțelegere și o relație plăcută.
Există situații prin care ai putea trece și pe care nu ar trebui să le ascunzi de acesta. În scurt timp, proprietarul va afla de la vecinii din bloc sau în urma unei vizite pe care are voie să ți-o facă, anunțându-și prezența cu ceva timp înainte, că i-ai ascuns situația sau problema pe care ai întâmpinat-o, iar deznodământul s-ar putea să nu fie unul foarte plăcut pentru tine. În ultimă instanță, cu un preaviz, proprietarul casei sau apartamentului pe care l-ai închiriat îți poate cere să părăsești locuința. Pentru a evita astfel de evenimente, îți vom spune ce nu e bine să îi ascunzi niciodată.
Ți-ai luat un animal de companie
Dacă iubești animalele și te-ai îndrăgostit de un patruped simpatic pe care vrei să îl crești, întreabă proprietarul dacă este de acord cu prezența unui blănos în locuință. Puii de animale, în special cei de pisică sau de câine, își pot testa gheruțele sau dinții în creștere pe mobilierul din casă, distrugând tapițeria canapelelor, marginea șifonierelor sau covoarele. Mai mult decât atât, oricât de îngrijite ar fi, animalele au un miros specific care se poate impregna în întreaga locuință. Toate aceste situații s-ar putea să nu fie întocmai pe placul proprietarului, așa că ai face mult mai bine dacă l-ai întreba dacă e de acord cu prezența unui animal de companie în casă.
Ai un coleg nou de apartament
Dacă ți-ai dat seama că nu poți susține singur costurile unui apartament pe care l-ai închiriat de curând și ai vrea să împarți cheltuielile la doi, ideal ar fi să îți găsești un coleg de apartament, dar nu înainte de a anunța proprietarul. Dacă vei sări peste această etapă, e posibil ca el să se simtă mințit și să recurgă la măsuri nu tocmai plăcute pentru tine. Poți locui cu cineva care nu este înregistrat la asociația de proprietari a blocului doar dacă șederea sa este mai scurtă de 30 de zile. Tot ce depășește această perioadă trebuie anunțată, așa că nu trebuie să îți faci griji în cazul în care ai musafiri pentru o perioadă mai lungă, de până într-o lună.
Ai pierdut cheile de la casă
Deși oricine consideră acest episod ca fiind imposibil să i se întâmple, poți pierde cheile de la intrarea în apartamentul închiriat foarte ușor. E de ajuns o clipă de neatenție și trebuie să te întorci la cele de rezervă, dacă ai avut norocul să faci un set. Chiar și în această situație, e bine să anunți proprietarul că un rând de chei s-a făcut dispărut, pentru că e posibil ca acesta să vrea să schimbe încuietoarea sau chiar întreaga ușă de la intrare. Altfel, există riscul să te trezești cu musafiri nepoftiți în casă, mai ales când tu ești plecat, ceea ce, cu siguranță, nici tu, dar nici proprietarul, nu vă doriți.
Au apărut infiltrații în tavan
E foarte important să îți înștiințezi proprietarul că au apărut probleme în apartament. Din cauza unui vecin care te-a inundat sau din cauza izolației blocului, apa poate ajunge până la tavanul tău sau poate ataca pereții, iar proprietarul ar trebui să afle în cel mai scurt timp despre această situație, pentru a putea interveni prompt și a remedia problema. Odată instalat mucegaiul, e destul de greu să mai scapi complet de el și s-ar putea să condamni întreg apartamentul la o luptă perpetuă cu igrasia. Proprietarul va avea autoritatea să ceară ajutor de la administratorul blocului, în cazul în care motivul este cel al izolației proaste, sau despăgubiri vecinului care a produs inundația.
Păstrează o comunicare eficientă cu proprietarul și bucură-te de o ședere excelentă în noul tău apartament închiriat!
sursa foto: https://www.shutterstock.com/download/confirm/321923732src=1SLg0Ulx6bqa7iaeFth_6A-1-26&size=medium_jpg
Ținuta perfectă pentru cununia civilă... Cum alegi mobila de bucatarie pentru garsonieră? 7 idei pentru maximizarea spațiului...