Afla care este rolul jucat de prietenii imaginari in viata copiilor si masura in care cei mici sunt influentati de aceste personaje fictive!
1. Majoritatea copiilor au un prieten imaginar
Potrivit studiilor, 65% dintre copii cu varste cuprinse intre 3 si 5 ani au prieteni imaginar, sub forma tuturor personajelor posibile: jucarii, personaje din desene animate, personaje din jocuri video, povesti, etc
2. Prietenii imaginari au rol in dezvoltarea psihologica a copiilor
Psihologii sunt de parere ca existenta prietenilor imaginari in viata celor mici are diverse explicatii: reprezinta un scut impotriva fricii, exploreaza modul de percepere a lumii inconjuratoare, dezvolta capacitatile de socializare ale celui mic si sunt tovarasi de joaca.
3. Cei mici sunt constienti ca prietenii imaginari nu exista
In urma unui sondaj cu 86 de respondenti, s-a demonstrat ca majoritatea copiilor sunt constienti de faptul ca prietenii imaginari nu sunt persoane reale. Doar un copil din cei 86 crede ca prietenul sau imaginar este real.
4. Fetele si baietii percep diferit prietenii imaginari.
Prietenii imaginari se regasesc cu o preponderenta mai mare in randul fetelor decat baietilor. Si modul lor de joaca difera: fetele tind sa reproduca interactiunile familiale si sociale, pe cand baietii sunt mai orientati spre dialogurile cu supereroii preferati.
5. Locul in familie are rol in gasirea prietenului imaginar
Potrivit studiilor, copii care sunt singuri la parinti si cei care au frati mai mici decat ei sunt mai predispusi sa aiba prieteni imaginari decat acei copii care au frati de varste apropiate.
6. Prietenii imaginari ii influenteaza pozitiv pe cei mici
In urma studiului, psihologii au ajuns la concluzia ca prietenii imaginari ii ajuta pe cei mici sa vada lucrurile din perspectiva altcuiva si le dezvolta aptitudinile empatice.
Sursa / Foto: huffingtonpost