Calendar ortodox 17 octombrie. E sărbătoare mare în calendarul ortodox din 17 octombrie. Biserica Ortodoxă îl prăznuiește pe Sfântul Andrei Criteanul, în mare zi de post. La multi ani românilor care își sărbătoresc onomastica. Tot pe 17 octombrie, în calendarul creștin ortodox este cinstit Sfântul Prooroc Osie (Osea).
Calendar ortodox 17 octombrie. Sfântul Andrei Criteanul
Potrivit crestinortdox.ro Sfântul Andrei Criteanul s-a născut în Damasc, în jurul anului 660. Din viața sa, aflăm că micuțul Andrei nu a vorbit până la vârstă de 7 ani, când într-o duminică, după ce a primit Sfântă Împărtășanie, a început să vorbească cu o abilitate nemaintalnita. La vârstă de 15 ani merge la Ierusalim unde devine călugăr la Biserică Sfântului Mormânt. După numai câțiva ani devine secretar al patriarhului de Ierusalim.
Numele Sfântului Andrei Criteanul este unul cunoscut în literatura bisericească, ocupând „un loc de vază în istoria literaturii grecești din perioada bizantină” legat fiind și de apariția unei noi forme a literaturii patristice – canonul, el fiind primul alcătuitor de canoane.
Demersul de a creiona pe scurt viața Sfântului Andrei Criteanul este unul deosebit de greu. Diferitele materiale aghiografice îi plasează diferit fie anii nașterii (între cca. 635/645 - 660), fie anii morții (713-740). Metodologia cercetării se bazează pe o analiză obiectivă și profundă a tuturor izvoarelor existente la care se adaugă ca o „încununare” literatura secundară care confirmă sau infirmă unele ipoteze, ce au fost schițate în jurul bio-bibliografiei Sfântului Andrei Criteanul.
Calendar ortodox 17 octombrie. Canonul cel mare al sfântului Andrei Criteanul
Calendar ortodox 17 octombrie. La mulți ani, Andrei, Andreea. Semnificație nume
Numele de Andrei are următoarea semnificație – cea a făcutului de ursit. Ce înseamnă asta? În noapte de 30 Noimebrie fețele tinere, nemăritate, încearcă să își găsească ursitul sau viitorul soț cu ajutorul unor mijloace magice.
Sf. Andrei a fost unul din cei 12 Apostoli ai Mântuitorului. După ce a propovăduit ani de zile credința creștină, Sf. Andrei a sfârșit ucis de necredincioși, a fost răstignit pe cruce în formă de X, această cruce fiind numită de atunci Crucea Sf. Andrei. Sf. Andrei a fost pentru toți creștinii un exemplu de curaj și de dăruire, de izbândă și de curaj de luptă împotrivă râului.
De origine greaca, numele de Andrei înseamnă bărbăție și este considerat patronul lupilor. Nativii care poartă numele de Andrei sunt dotați cu un al șaselea simț, au capacitatea de a-i umi pe toți din jur cu intuiția lor.
Potrivit semnificația-numelui.net, Andreea este o personalitate complexă, ambiguă chiar, datorită celor două naturi antagoniste ale sale care se înfrunta pe tot parcursul vieții: o latură masculină, activă, voluntară și autoritară, independena și egoistă, având tendința să domine totul și să ocupe primul loc în orice situatie….și o latură feminină, pasivă, timidă, dependența și afectivă, altruistă căreia îi place să își ajute semenii. Acest amestec curios îi conferă lui Andreea un caracter ciclotimic, entuziast, încrezător și activ totodată. Stările sale de spirit sunt schimbătoare dacă numele sau de familie începe cu literă B, K sau T.
Calendar ortodox 2019. Când nu se fac nunți, cand pică zile cu posturi... Canapele potrivite pentru spații mici...