Antena Căutare

Calendar ortodox 18 august. La mulți ani sărbătoriților cu acest nume

În calendarul ortodox din 18 august, Biserica Ortodoxă Română îi prăznuiește pe sfinții Flor și Lavru, Sfinții Mucenici Ermi, Serapion si Polien.Tot în această zi se face pomenirea Sfintei Mucenite Iuliani (Iuliana), cea aproape de Strovil. La mulți ani, Iuliana, Iulian, Iulia!

calendar crestin ortodox 18 august

În calendarul ortodox din 18 august, Biserica Ortodoxă Română îi prăznuiește pe sfinții Flor și Lavru, Sfinții Mucenici Ermi, Serapion si Polien.Tot în această zi se face pomenirea Sfintei Mucenite Iuliani (Iuliana), cea aproape de Strovil. La mulți ani, Iuliana, Iulian, Iulia!

Sfinții Mucenici Flor și Lavru au fost frați gemeni și lucrau ca tăietori de piatră. Cei doi erau foarte pricepuți în arta lor, însă tot ce primeau în schimbul muncii lor împărțeau cu săracii.

Calendar ortodox 18 august. Pomenirea Sfintei Mucenite Iuliani (Iuliana)

Potrivit calendar-ortodox.ro, sfânta Muceniţă Iuliana a trăit pe vremea împăratului roman Maximian (286-305) în cetatea Nicomidiei din Bitinia. De pruncă a fost făgăduită de părinţii ei, oameni înstăriţi din cetate, unui tânăr păgân, senatorul Elevsie, care urma să o ia de soţie după ce Iuliana ar fi împlinit vârsta legală. Odată cu trecerea timpu­lui, Iuliana a auzit de Hristos de la credincioşii din cetate şi a devenit creştină.

Pe măsură ce creştea, îşi dădea seama că nu vrea să aibă de soţ un păgân, aşa că la insistenţele lui Elevsie ea a recunoscut că este creştină şi că nu vrea să se mărite cu el. Tatăl ei a încercat s-o convingă să se lepede de Hristos şi să se mărite cu Elevsie, dar Iuliana a rămas neînduplecată. Pentru aceasta chiar Elevsie, ajuns pre­fect, a poruncit ca tânăra să fie judecată. Iuliana a fost chinuită mult şi prin aceasta a făcut pe mulţi oameni care-i vedeau chinurile să creadă în Hristos şi să-şi mărturisească credinţa, chiar cu preţul vieţii, devenind astfel mucenici. După toate chi­nurile pricinuite, Iulianei i-a fost tăiat capul. În ziua muce­ni­ciei, Sfânta Iuliana avea optsprezece ani.

Calendar ortodox 18 august. La multi ani, Iuliana

Numele de fată Iuliana este de origine latină și are semnificația de – lumina cerului, cer luminos, divinitate. Purtate de numeroși martiri din primele secole ale erei noastre, luliana intră în onomastică creștină, devin calendaristice și se răspîndesc în toată Europa. Dar abia din epocă Renașterii numele devin frecvențe și de mare popularitate, datorită mai ales modei numelor latine clasice; cum gintă Iulia și reprezentanții ei-dintre care îi amintim doar pe Cezar și pe fiul sau adoptiv Octavian, au jucat un deosebit rol în viață social-politică și culturală a vechii Rome. Faima de care se bucură astăzi numele în discuție este pe deplin motivată. Mulți dintre părinții care aleg astăzi pentru copiii lor prenumele Iullu, Iulia, Iulian, Iuliana, le apropie pe acestea, în primul rând, de numele lunii iulie.

Semnificatia numelui Iulia este “lumina cerului”, datorită cuvântului “Iovis” din latină clasică. În general, numele descrie o persoană distractivă, în jurul căreia oamenii se simț bine. Îi plac activitățile în aer liber, îi place să radă și are o personalitate orientată spre distracție.

surse: crestin-ortodox.ro, copilul.ro, divahair.ro

Ține minte! Aceste lucruri nu i le poți ierta bărbatului niciodată! Dacă o vei face, viața îți va fi un calvar!... Canon de rugăciune 18 august. Rugăciune către Sfinţii Mucenici Flor şi Lavru...
Zodii care sunt atente la curățenie. Nativii care se preocupă întotdeauna de aspectul casei lor
Există anumite zodii care sunt foarte atente la curățenie. Acești nativi au o adevărată...
Horoscopul zilei de 31 mai 2023. Berbecii își sărbătoresc relațiile de prietenie. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 31 mai 2023 spune că Berbecii își sărbătoresc relațiile de prietenie....
Parteneri
Dulce de leche sau dulceață de lapte. Un sos cremos irezistibil de gustos
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x