Live acumSacrificiul
Prime Time 20:00Sacrificiul

Calendar ortodox 2019. Când îl sărbătorim cu adevărat pe Sf Valentin

Calendar ortodox 2019. Biserica Ortodoxa face pomenirea Sfantului Valentin pe data de 30 iulie. In fiecare an exista o confuzie, mai ales in randul credinciosilor, atunci cand nu regasesc in calendarul ortodox praznuirea Sf Valntin pe 14 februarie. Citeste viata Sf Valentin, episcopul Umbriei.

Calendar ortodox 2019. Biserica Ortodoxă face pomenirea Sfântului Valentin pe data de 30 iulie. În fiecare an există o confuzie, mai ales în rândul credincioșilor, atunci când nu regăsesc în calendarul ortodox prăznuirea Sf Valntin pe 14 februarie. Citește viața Sf Valentin, episcopul Umbriei.

Calendar ortodox februarie 2019. Marile sărbători din luna lui Făurar

An de an, ziua de 14 februarie ne pune pe fiecare dintre noi, în calitate de creștini ortodocși, în față unui dublu paradox.

În primul rând, de Valentine’s Day a auzit toată lumea, astfel încât, la o adică, oricine poate defini succint "sărbătoarea", în timp ce despre viață Sfântului Valentin nu cunoaște nimeni mai nimic.

În al doilea rând, mulți sunt contrariați de faptul că în această zi nu întâlnesc în Calendarul Ortodox niciun sfânt care să poarte acest nume. Întâmplarea face că nici Calendarul Româno-Catolic să nu-l mai pomenească în această zi, Sfântul Valentin fiind scos din calendar în 1969 din cauza ambiguitățîi datelor referitoare atât la persoană să, cât și la faptele care au condus la consacrarea lui că sfânt. În prezent, la 14 februarie, catolicii ii amintesc pe Sfinții Chiril și Metodie.

Așadar, nu greșim atunci când spunem că Valentine’s Day, cu tot "marketing-ul" aferent, este în România - și nu numai - o "sărbătoare" fără sărbătorit.

Despre Valentine’s Day s-a scris și s-a comentat suficient, pro și contra. S-a scris și s-a spus, din păcate, destul de puțîn despre Sfântul Valentin al Ortodoxiei, prăznuit de Biserica în ziua de 30 iulie.(crestinortodox.ro)

Calendar ortodox 2019. Rugăciune către Sf Valentin

„O, Sfânt drag și martir glorios, învață-ne să iubim fără a fi egoiști și să fim bucuroși dăruind. Dă putere tuturor celor care iubesc cu adevărat să aducă tot ceea ce este mai bun în celălalt prin Dumnezeu și în Dumnezeu.

Iubirea, iubirea este îndelung răbdătoare, iubirea este binevoitoare, nu este invidioasă, iubirea nu se laudă, nu se mândreşte. Ea nu se poartă necuviincios, nu caută ale sale, nu se mânie, nu ţine cont de răul (primit).

Nu se bucură de nedreptate, ci se bucură de adevăr. Toate le suportă, toate le crede, toate le speră, toate le îndură. Iubirea nu încetează niciodată”