Live acumFilm: Capcana pentru parinti (r)
Prime Time 20:00Poftiţi pe la noi: Poftiţi la Nea Marin!

Calendar ortodox 21 iunie 2019. Mare sfânt cinstit vineri. Zi de Harți pentru creștinii ortodocși

Potrivit calendar ortodox 2019, credinciosii il cinstesc vineri, 21 iunie, pe Sfantul Mucenic Iulian din Cilicia. Tot in aceasta este lasatul secului pentru Postul Sfintilor Petru si Pavel, zi de harti.

Potrivit calendar ortodox 2019, credincioșii îl cinstesc vineri, 21 iunie, pe Sfântul Mucenic Iulian din Cilicia. Tot în această este lăsatul secului pentru Postul Sfinților Petru și Pavel, zi de harți.

Sf Iulian a trăit in Tarsul Ciliciei în vremea lui Dioclețian. Acesta a devenit mucenic la vârsta de 18 ani după un an de torturi. Persecutorii au arestat-o pe mama lui Iulian, silind-o să-și convingă fiul să renunțe la credința în Hristos, însă aceasta l-a sfătuit să rămână loial credinței sale până la moarte.

Sfântul Mucenic Iulian a murit după ce a fost băgat într0un sac alături de mulți șerpi mveninoși și aruncat în mare.

Citește și: Calendar ortodox. Ce sunt zilele cu harți și ce alimente putem consuma

Sfântul Ioan Gură de Aur spune despre acesta: "Din gură mucenicului ieșea glasul lui cel sfânt, iar împreună cu glasul și o lumina care lumina mai puternic decât razele soarelui [...] Luați un om bolnav, indiferent cât de groaznic, un posedat de diavol sau care și-a pierdut mințile, și aduceți-l la raclă în care se odihnesc rămășițele sfinte ale acestui sfânt, și veți vedea cum demonul sare și fuge de la om, că și ars de foc".

Calendar ortodox 21 iunie 2019. În această zi se mai face cinstirea sfinților:

-Sfântului Mucenic Afrodisie;
-Sfântului Mucenic Terentie, episcopul Iconiei;
-Sfântului Mucenic Iulian Egipteanul;
-Sfântului Mucenic Nichita Nisireanul;

21 iunie, lăsata secului pentru Postul Sf Petru și Pavel

Potrivit calendar ortodox 2019, postul Sfinților Petru și Pavel pică în perioada 22 -28 iunie 2019. Acest post mai este cunoscut de către credincioși și sub denumirea de Postul Sampetrului. Postul Sfintilor Apostoli Petru si Pavel era numit in vechime Postul Cincizecimii, datorită darurilor Sfântului Duh, care s-au pogorât peste Sfinții Apostoli.

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro