Antena Căutare

Calendar ortodox 2019, iunie. 10 reguli pentru a ține corect postul Sf Petru și Pavel

Potrivit calendar ortodox 2019, postul Sfintilor Petru si Pavel pica in perioada 22 -28 iunie 2019. Acest post mai este cunoscut de catre credinciosi si sub denumirea de Postul Sampetrului. Postul Sf Petru si Pavel era numit si Postul Cincizecimii, datorita Sfantului Duh, care s-au pogorat peste Sfintii Apostoli.

Potrivit calendar ortodox 2019, postul Sfinților Petru și Pavel pică în perioada 22 -28 iunie 2019. Acest post mai este cunoscut de către credincioși și sub denumirea de Postul Sampetrului. Postul Sfintilor Apostoli Petru si Pavel era numit in vechime Postul Cincizecimii, datorită darurilor Sfântului Duh, care s-au pogorât peste Sfinții Apostoli.

Sfinții Apostoli Petru și Pavel sunt prăznuiți anual pe data de 29 iunie, după o perioadă de post care variază în funcție de data Sfintelor Paști.

Sfântul Paisie Aghioritul spunea: "Războiul trupesc firesc se retrage cu postul, privegherea, rugăciunea, dar numai atunci când nu există mândrie."

Ce este postul?

Sf. Simeon al Tesalonicului definea postul astfel: „Postul este lucrul lui Dumnezeu, căci Lui nu-I trebuie hrană. Este viață și petrecere îngerească, pentru că îngerii sunt fără hrană. Este omorârea trupului, că acesta hrănindu-se, ne-a făcut morți și izgonirea patimilor este postul, căci lăcomia întărâtă patimile trupului”

Citește și: Calendar ortodox. Ce sunt zilele cu harți și ce alimente putem consuma

10 reguli pentru a ține corect postul Sf Petru și Pavel

1. Nu posti doar de bucate, postește și de păcate.

2. Nu dormi în zilele de post negru pentru ca diavolul să nu râdă de tine că ai vrut să treacă mai repede și mai ușor ziua de post.

3. În ziua în care ajunezi și ții post, nu mânca nimic toată ziua.

4. Nu te certa, nu blestema, nu înjura, calcă-ți pe inimă și iartă-ți aproapele.

5. Iartă din toată inima!

6. Roagă-te cu smerenie dimineața și seara, roagă-te pentru tine și pentru toți cei apropiați.

7. Citește zilnic în post un capitol din Sfânta Scriptură.

8. Nu te mândi cu postul tău și cu nimic bun din ceea ce faci.

9. Spovedește-te cât mai degrabă la preotul tău duhofnic.

10. Urăște păcatul și fugi de el, dar nu urâ pe păcătos.

Rugăciune în postul Sfinților Apostoli Petru și Pavel

"O Voi, Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel, care paşii Domnului nostru Iisus Hristos aţi urmat şi bună Să învăţătura i-aţi ascultat, iar de la El aţi primit darul de a face semne şi minuni pentru ajutorul celor aflaţi în nevoie, ajutaţi-mă vă rog şi pe mine, că să am pace în casă, minte limpede şi înţelepciune în afaceri, că să prosper, să am bogăţie şi eu, că să-i pot ajută la rîndul meu, pe cei flămînzi ,pe fără acoperiş şi pe cei slăbi. Îmi pun toată nădejdea în voi, Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel. Invoc marea putere a lui Dumnezeu şi chem pe Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel cu Spiritele Luminii, pentru a mă ajută, pentru a-mi da sănătate şi înţelepciune, pentru a ocroti această casă, de farmece, de invidie şi de răutate. Te implor şi de rog să mă ajuţi Sfinte Apostole Petru şi Pavele, că să-mi păstrezi serviciul, că nici boală şi nici oboseală să nu mă biruie, pentru că pe veci, slujbă mea să fie sigură şi stabilă... Amin."

Citește și: Când începe postul Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel în acest an. Tradiţii pe care românii le respectă cu sfințenie

Calendar ortodox. Ce sunt zilele cu harți și ce alimente putem consuma... Postul Sf Petru și Pavel 2019. Ce trebuie să faci pentru a avea noroc...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei Sambata, 25.05.2024, 15:58
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x