Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30Animatie: Neinfricata Mulan (SUA 1998)

Calendar ortodox 8 iunie 2019. Aducerea moaștelor Sfântului Teodor Stratilat

Calendar ortodox 8 iunie 2019. In aceasta zi credinciosii cinstesc mutarea moastelor Sfantului Teodor Stratilat, din cetatea Eracliei in Evhaita. Afla ce alti sfinti se mai praznuiesc pe data de 8 iunie.

Calendar ortodox 8 iunie 2019. În această zi credincioșii cinstesc mutarea moaștelor Sfântului Teodor Stratilat, din cetatea Eracliei în Evhaita. Află ce alți sfinți se mai prăznuiesc pe data de 8 iunie.

Sfântul Teodor Stratilat a trăit între sfârșituș secolului al III-lea și începutul secolului al IV-lea. Acesta a fost supus la multe chinuri pentru a renunța la credința în Hristos. După cinci zile petrecute în închisoare, el este răstignit asemeni lui Hristos. Se spune că îngerul Domnului l-a coborât de pe cruce și l-a vindecat. Pentru a se asigura că o să moară, împăratului Liciniu a ordonat decapitarea Sf Teodor.

Citește și: Înălțarea Domnului 2019. Până când salutăm cu „Hristos S-a Înălțat”?

Calendar ortodox 2019 iunie. Troparul Sfântului Teodor Stratilat

„Cu numirea ostirei celei adevărate, purtătorule de chinuri al cerescului Împărat, voievod prea bun te-ai făcut, Teodore. Căci cu armele credinței te-ai oștit înțelepțește și ai biruit cetele dracilor și purtător de biruința viteaz te-ai arătat. Pentru această, pe ține cu credința pururea te fericim. ”

Calendar ortodox 8 iune. Se mai face pomenirea:

-Sfinților Martiri Nicandru și Marcian;
-Sfintei Mucenițe Caliopia;
-Sfintei Cuvioase Melania;
-Sfântului Cuvios Atre;
-Sfântului Mucenic Marcu;
-Sfântului Cuvios Naucratie;
-Sfântului Mucenic Teofan.

Citește și: Rusalii 2019. Când pică Moșii de vară și ce trebuie să dai de pomană

Recomandari