Antena Căutare

Calendar ortodox 9 februarie 2019. Sf Mucenic Nichifor, ocrotitorul bolnavilor

Calendar ortodox 9 februarie 2019. Credinciosii ortodocsi il praznuiesc sambata pe Sfantul Mucenic Nichifor, facatorul de minuni pentru bolnavi si necajiti. Tot in acesta zi, Biserica Ortodoxa praznuieste Odovania Praznicului Intampinarii Domnului.

Calendar ortodox 9 februarie 2019. Credincioșii ortodocși îl prăznuiesc sâmbătă pe Sfântul Mucenic Nichifor, făcătorul de minuni pentru bolnavi și necăjiți. Tot în acestă zi, Biserica Ortodoxă prăznuiește Odovania Praznicului Întâmpinării Domnului.

În această lună, ziua a noua, pomenirea sfântului mucenic Nichifor.

Calendar ortodox 9 februarie 2019. Sf Mucenic Nichifor

Calendar ortodox 9 februarie 2019. Sf Mucenic Nichifor, ocrotitorul bolnavilor

Sfântul Nichifor a trăit pe vremea împăraţilor Valerian şi Galin, şi era om de jos. El avea ca prieten pe un preot al Bisericii creştine, cu numele de Sapriciu, care din îndemn diavolesc, s-a pornit cu ură asupra sfântului Nichifor şi-i purta pizmă. Însă când Sapriciu a fost prins de slujitorii idolilor şi supus la multe chinuri, sfântul Nichifor a trimis la el mijlocitori, cerându-i iertare, dar acesta nu a voit să audă de rugăciunile lui. Dar când sfântul Nichifor a văzut că duc pe Sapriciu să-i taie capul, a alergat şi a căzut la picioarele lui, cerându-i iertare. Şi, aducându-i aminte de poruncile lui Hristos privitoare la dragostea creştină, Sapriciu nu l-a ascultat. Şi, trecând prin multe chinuri şi apropiindu-se de cunună şi de răsplată, ca unul care urma să fie junghiat pentru Hristos, Sapriciu n-a primit să-i dea sfântului Nichifor iertare şi dezbrăcat fiind de ajutorul lui Dumnezeu, a zis călăilor: lăsaţi-mă, că voi aduce jertfă idolilor. Atunci sfântul Nichifor, văzând aceasta s-a dat pe sine călăilor, şi mărturisind pe faţă pe Hristos, i s-a tăiat capul din porunca tiranului, luând îndată răsplata dragostei pe care se nevoia să o plinească pentru Dătătorul dragostei, Hristos.(noutati-ortodoxe.ro)

Tot în acestă zi, Biserica Ortodoxă prăznuiește Odovania Praznicului Întâmpinării Domnului. Citește AICI despre semnificația acestei sărbători.

Rugăciunea care alungă depresia! Spune-o și tu în momentele grele!... Rugăciuni pentru bolnavii de cancer. Rugăciune către Maica Domnului și Sf Nectarie de la Radu Vodă...
Ora ideală de culcare pentru fiecare zodie. Multe dintre alegerile pe care le faci se bazează pe astrologie
Atunci când stabilești ora ideală de culcare pe baza astrologiei e importat să ții cont de...
Horoscopul zilei de 11 iunie 2023. Gemenii pot fi urmăriți de grijile de la serviciu. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 11 iunie 2023 spune că Gemenii vor fi nevoiți să depună mari eforturi...
Parteneri
Sfaturi de la nutriționiști: alege gustări hrănitoare pentru a evita mesele nocturne
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x