Antena Căutare

Cinci mituri in pediatrie

Pediatria este in continua schimbare. Chiar si medicii pediatri fac eforturi sa tina pasul cu cele mai noi descoperiri. Iata cateva mituri din pediatrie, cu care atat doctorul cat si pacientul ar trebui sa fie la curent.

1. Cresa este o idee proasta, deoarece, stand in multimea aceea de copii, cel mic se va imbolnavi.

Dupa varsta de 2 luni, cresa este o alegere excelenta pentru ingrijirea micutului tau. Da, s-ar putea sa ia tot felul de virusuri, dar in acest fel isi va intari organismul iar sistemul sau imunitar va face fata viitoarelor probleme de sanatate.

2. Tratarea astmului cu steroizi poate duce la incetinirea procesului de crestere la copii.

Desi folosirea pe o perioada indelungata a steroizilor pentru tratarea astmului poate duce la oprirea procesului de crestere in perioada respectiva, el va fi reluat cat de curand. Inhalarea de steroizi este esentiala pentru dezumflarea cailor respiratorii si controlarea cantitatii de oxigen care ajunge la celule.

Articolul continuă după reclamă

3. Daca bebelusul are colici, trebuie sa schimbi formula.

Bebelusul poate avea colici in urma unei afectiuni a tractului intestinal de care insa, poate scapa in cel mult trei luni. Daca scaunul bebelusului contine sange, atunci el ar putea fi alergic la laptele de vaca, caz in care este nevoie de o schimbare a dietei (daca mama il alapteaza, trebuie sa renunte la lapte si soia). Totusi schimbarea formulei nu face minuni, iar bebelusul nu va inceta sa planga.

4. Nou-nascutul nu are ce cauta afara.

Parintii tineri se tem ca bebelusul poate pati ceva daca este scos afara in primele saptamani de viata. De fapt, este absolut normal ca dupa prima saptamana de viata, copilasul sa ia aer curat si sa profite de o plimbare, cu exceptia cazurilor in care vremea este ploioasa, ninge, este ger. Totusi, parintii trebuie sa fie atenti in multime si sa nu permita contactul direct decat cu rudele sanatoase. Altfel, riscul de infectie este major.

5. Inotul poate duce la afectiuni ale urechii.

Se intampla ca inotul sa duca la o afectiune a canalului auricular extern, numita otita externa insa de cele mai multe ori otita medie, cea mai comuna, este urmarea unei raceli serioase si unor anomalii ale tubului lui Eustachiu. In cazul rar in care copilul se imbolnaveste regualt de otita externa, "echipeaza-l" cu ceara de ureche si casca atunci cand merge la inot.

sursa foto: coosfamilyhealth.org

Vaze vesele, semnate Karim Rashid... Cumparaturi, sfaturi, distractie si premii la KIDEX!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 22 noiembrie 2024. Mihai Găinușă și Oana Paraschiv luptă pentru visul lui Tudor de a ajunge un mare pianist
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 22 noiembrie 2024. Mihai Găinușă și Oana Paraschiv luptă pentru visul lui Tudor de a ajunge un mare pianist Vineri, 22.11.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x