Căutare Live

Clasica papusa Barbie - un model negativ pentru fetite?

Poate ca Barbie este un icon, insa constituie si un subiect controversat in randul parintilor. Unii sunt de parere ca nu este decat o simpla jucarie, destinata amuzamentului, pe cand altii spun ca aceasta transmite un mesaj gresit fetitelor.

Barbie este un clasic. Dupa 52 de ani, a fost atractia principala a zeci de generatii si a avut slujbe diverse, de la astronaut, la regina a frumusetii. Are un adapost de animalute si o multitudine de case si masini. In plus, e mama, iubita, sotie, adolescenta.

Insa, in ciuda caracterului sau ludic, lucrurile nu sunt intocmai roz, asa cum sunt casutele si masinutele si hainutele ei. De fapt, jucaria a fost tinta mai multor controverse, tinute de ani de zile, referitoare la proportiile sale ireale. In varianta umana, papusa ar avea marimile 100-45-83, conform SFGate.

O varianta "umana" a papusii a fost facuta de catre Galia Slayen, o adolescenta aflata in lupta cu tulburarile de alimentatie, care a realizat ca marimile sale nu sunt realistice.

2011/05/06//279450-barbie-real-610x340.jpg

Este neobisnuit? Da. Total in afara realitati? Nu chiar. Pamela Anderson avea marimile 95-55-85 cand a pozat pentru Playboy, in 1990, in calitate de Miss Februarie.

Dupa aceste controverse, papusa Barbie a fost principalul reper in cateva campanii care luptau impotriva tulburarilor alimentare, precum bulimia si anorexia.

Insa, in ciuda controverselor, Barbie si-a pastrat fanii. In cazul analizarii amanuntite, da, papusa poate fi considerata in multe feluri, insa, in fond, nu este cu nimic mai diferita decat Lego, sau figurinele reprezentand eroi. Barbie nu este altceva decat un manechin cu chip dragut, pe seama careia fetitele sa incerce diferite vestimentatii, la nivelul imaginatiei lor.

Barbie este o papusa, o jucarie, deci nu este reala, nu este om. Cu siguranta nu vom vedea prea curand "o Barbie in varianta umana" mergand pe strada.

Foto: today.msnbc.msn.com

Femeile ar accepta o viata mai scurta in schimbul unui trup perfect... Ce trucuri aplici pentru machiajul ochilor...
Parteneri
Creșterea în greutate la menopauză: soluții ca să previi îngrășarea
Creșterea în greutate la menopauză este de cele mai multe ori inevitabilă, însă acest lucru nu înseamnă că ea nu poate fi ținută sub control. Este nevoie de multă voință, dar și disciplină pentru a-ți păstra silueta și pentru a te simți la fel de bine în corpul tău.
Catine.ro
Ultimele știri