trebuie sa se imbrace cat mai lejer.
Cum se manifesta
Atunci cand se declanseaza alergia la caldura, incep sa apara bubite mici, de culoare rosie sau roz pe corp. Cu precadere, le gasim in cazul copiilor pe fata, pe gat, pe ceafa si pe umeri. Atunci cand apar, primul gand al parintilor este ca micutul a contactat vreuna dintre bolile copilariei.
Dar daca ele nu rasar pe intreg corpul, inseamna ca avem de-a face cu alergia la caldura (cunoscuta si sub numele de miliaria sau sudamina). Ea poate fi cauzata de excesul de haine sau de caldura excesiva (ori de o combinatie a celor doua cauze).
Remedii
In majoritatea cazurilor, alergia la caldura nu necesita ingrijire medicala. Deci nu este nevoie sa mergeti la doctor daca micutului ii apar cateva bubite in zonele indicate mai sus. Primele masuri este obligatoriu sa le ia cat mai repede chiar parintii. Cea mai importanta, dar nu accesibila tuturor este de a-i asigura copilului o temperatura optima in camera (24-26º C).
Daca nu aveti posibilitatea, imbracamintea lui trebuie sa fie extrem de sumara; puteti chiar sa-l lasati sa stea in pielea goala in casa (sau in pampers, in cazul bebelusilor), mai ales cand temperatura de afara trece de 35º C. Apoi trebuie aplicata o igiena corespunzatoare. Zona in care a aparut eruptia poate fi racorita prin tamponare cu prosoape umede sau prin ventilare. Baita zilnica a bebelusilor este obligatorie, ea ajutand la racorirea pielii micutului si la eliminarea transpiratiei mai abundente din timpul verii. Nu folositi lotiuni sau creme care pot mai mult sa dauneze.
De obicei, aceste aceste mici bubite dispar in trei-patru zile de la aparitie (in conditiile in care copilul nu sta intr-o camera cu temperatura excesiva mai multe zile la rand). Daca ele persista, atunci este un semn ca si altceva poate fi in neregula, iar consultul medical devine obligatoriu.
Foto: www.alaska-in-pictures.com
Citeste si Revista Felicia!