Intr-un astfel de caz, copiii se vor confrunta cu o dificultate sporita in a invata acele limbi si in ale vorbi. Se pot naste grave confuzii si le poate lua mult timp pana ce desavarsesc macar una.
Daca limba materna a mamei, limba materna a tatalui si cea vorbita in tara respectiva sunt diferite, pot avea loc trei situatii.
Pana la varsta de trei ani, copilul va invata doar limba materna. Mai tarziu, se va apuca si de o a doua limba si de abia la 6-7 ani o va invata si pe a treia (daca este cazul). Aceasta este situatia ideala. Dupa varsta de trei ani, sistemul sau nervos este pregatit pentru asimilarea unei limbi straine. Cercetarile arata ca la copiii care au invatat o limba straina inca de mici, capacitatea intelectuala a crescut simtitor.
Daca, prin jocuri si alte activitati, copilul demonstreaza ca este perfect capabil sa invete doua limbi concomitent, atunci una trebuie sa fie cea materna si a doua - cea vorbita la scoala, pe strada, in mediul social. Daca engleza (limba vorbita) ramane pe ultimul loc, micutul se va simti izolat de cei din jur.
Este posibil ca cel mic sa invete si trei limbi straine simultan. Un copil trilingv se dezvolta mult mai repede, gandeste in termeni mai largi si vede lumea din mai multe unghiuri. Pentru ca acest lucru sa aiba loc, este nevoie de mult timp si rabdare.
In orice caz, copilul nu trebuie presat sa invete o limba suplimentara ci lasat sa se dezvolte in ritmul sau.
sursa foto: medrounds.org
Esti tanara, nu face abuz de cosmetice!... Geaca de piele, vedeta sezonului...