- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
In aceasta perioada pot aparea afectuni cardio-respiratorii mai mult sau mai putin severe, in special la rasele cu botul scurt.
Se stie ca animalele de companie nu transpira, temperatura corporala fiind reglata prin hiperventilatie (respiratie cu frecventa crescuta), din acest motiv aparand o suprasolicitare la nivelul plamanilor si al inimii. Ca urmare, aceasta suprasolicitare poate avea drept urmare o rezistenta scazuta la efort, respiratie sacadata, tuse.
Pentru prevenirea si tratarea acestor manifestari se apeleaza de obicei la medicamente pentru sustinerea muschiului cardiac si antiinflamatoare.
De asemenea, se recomanda sa se asigure animalului o temperatura si umiditate confortabila, apa proaspata la discretie si o hrana cat mai usor digerabila.
Atentie la paraziti externi!
O alta categorie de boli frecvente in anotimpul cald sunt afectiunile dermatologice. De cele mai multe ori, acestea apar ca urmare a unei scaderi a capacitatii de aparare a organismului la nivelul pielii, caldura fiind un factor favorizant al de dezvoltare a microbilor si bacteriilor.
Tratamentul acestor afectiuni nu constituie o problema, medicamentele prezentandu-se sub forma de unguent sau spray, ceea ce faciliteaza folosirea lor. Se recomanda, de asemenea, mare atentie la infestarea cu paraziti externi - purici si capuse, care, pe langa disconfortul creat atat pentru animal, cat si pentru proprietar, pot fi vectori pentru transmiterea de boli parazitare si infectioase.
Citeste si revista Felicia!
Foto: gregzweb.com
Adolescenta: o perioada la fel de dificila pentru tineri, cat si pentru parinti... Copiii conceputi vara - un risc mai scazut de autism...