Antena Căutare

Cum imbina parintii doua stiluri diferite de educatie

De cele mai mult ori partenerii nu realizeaza cat de diferite sunt stilurile lor de a-I educa pe cei mici, decat in momentul in care acestia vin pe lume. Cand cei doi nu sunt de acord cu metodele celuilalt, este momentul sa invete sa faca un compromis si sa imbine cele doua stiluri, pentru ca a lucra in echipa este cea mai buna solutie.

Daca se vor contrazice mereu, niciunul nu va reusi sa realizeze nimic, pentru ca se vor sabota unul pe celalalt. Cel mai dificil este cand cei doi au pareri cimplet opuse: unul crede ca pedepsele sunt utile, celalalt prefera s ail faca pe copil sa inteleaga cu vorba buna.

Unul crede ca cel mic trebuie lasat sa planga pana se linisteste, celalalt considera ca ar trebui luat imediat in brate. In incercarea de a gasi o cale de mijloc intre un stil permisiv, este important ca cei doi sa accepte faptul ca au metode diferite si sa incerce sa le inteleaga.

Sunt cateva modalitati prin care puteti ajunge la un compromis:

- Vorbiti cu un pediatru, cumparati reviste si carti despre cresterea copiilor, chiar inscrieti-va la cursuri speciale. Folositi-va de articole sau carti ca puncte de discutie. Uneori este mai simplu sa porti o discutie sanatoasa despre un copil ipotetic, o situatie prezentata intr-un ziar, decat despre propriul copil.

Articolul continuă după reclamă

- Cere-ti ajutorul: vorbiti cu propriii parinti despre dilemele pe care le aveti, sau cu prietenii, in special cei care au copii mai mari decat ai vostri.

Puneti o baza buna: gasiti timp pentru a discuta progresele inregistrate in disciplinarea copiilor. Vedeti daca aveti teluri comune si unde vreti sa ajungeti cu ele.

A fi in aceeasi echipa

Copiii se ingrijoreaza cand vad ca parintii lor sunt in conflict. Ei sunt mai increazatori si se simt mai in siguranta atunci cand parintii lor le ofera aceasta protectie de care au nevoie. Modul in care copilul isi percepe parintii ii afecteaza relatia si interactiunea cu ei.

Desi nu este mereu un lucru rau ca adultii sa aiba discutii in contradictoriu in fata copiilor, a-i face martorii unor scene repetate de certuri pe marginea modului in care ar trebui educati, poate fi ceva care va lucra in detrimentul parintilor pe termen lung, pentru case va crea un schimb de putere.

Copiii vor simti ca parintii nu se pot pune de acord asupra unor lucruri esentiale si vor profita de acest lucru pentru a-i manipula pe fiecare in parte. Insa, faptul ca ei vor detine puterea ii va face dupa un timp sa se simta anxiosi si nesiguri.

Foto: gafamilylawblog.com

VIDEO! Aprovizionarea pentru Craciun... VIDEO! Facultatile romanesti importa studenti...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 22 noiembrie 2024. Mihai Găinușă și Oana Paraschiv luptă pentru visul lui Tudor de a ajunge un mare pianist
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 22 noiembrie 2024. Mihai Găinușă și Oana Paraschiv luptă pentru visul lui Tudor de a ajunge un mare pianist Vineri, 22.11.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x