Antena Căutare

Desert delicios: Biscuiti cu lapte batut

Acesti biscuiti sunt foarte fragezi si aromati, putand fi serviti la micul dejun cu lapte si gem.

Ingrediente:

- 175g de faina (amestecata cu 1 lingurita si jumatate de praf de copt), plus extra pentru tapetat;

- 1 lingura de zahar;

- ¼ de lingurita de bicarbonat de sodiu;

- 50g de unt rece;

- 175ml de lapte batut;

- 2 linguri de smantana sau lapte, pentru uns.

Mod de preparare:

1. Incingeti cuptorul la 180º C/gaz 6. Asezati intr-un bol mare sau in robotul de bucatarie faina, zaharul, bicarbonatul de sodiu si un strop generos de sare. Framantati untul cu degetele sau in robotul de bucatarie pana ce obtineti bucatele fine. Adaugati lapte batut pana cand se formeaza un aluat umed.

2. Asezati compozitia pe o suprafata tapetata cu faina si framantati o data sau de doua ori pana se omogenizeaza. Intindeti aluatul cu mainile pana obtineti un dreptunghi de aprox. 20cm x 10cm si cu o grosime de 1cm. Taiati in doua pe lungime, apoi taiati fiecare jumatate in 6 triunghiuri, trecand cutitul prin faina dupa fiecare taiere ca sa nu se lipeasca.

3. Asezati biscuitii in tava la 5cm distanta unii de altii. Ungeti cu lapte sau smantana si dati la cuptor 10-12 minute, pana cand biscuitii au crescut si s-au rumenit. Lasati-i putin la racorit inainte de a servi.

FOTO: goodfood.ro

Afla cum poti scapa de mirosul de usturoi!... FOTO! Cele mai faimoase animale in 2012...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x