Antena Căutare

Desert delicios: Prajitura Raffaello

Aceasta reteta, desi pare mai complicata, este extrem de delicioasa si ii va incanta pe cei care adora bomboanele Raffaello.

Ingrediente:

PENTRU CREMA

- 750ml smantana pentru frisca;

- 700g ciocolata alba;

- esenta de migdale sau lichior de cocos;

- 1 pliculet intaritor de frisca.

PENTRU BLAT

- 3 oua;

- 100g zahar;

- 100ml ulei;

- 100ml lapte;

- 100g zahar;

- 200g faina;

- 1 plic de praf copt;

PENTRU AL DOILEA BLAT

- 5 albusuri;

- 150g zahar;

- 150g fulgi cocos;

- 2lg faina

- 1/2 plic praf copt;

- esenta de migdale.

Mod de preparare:

1. Smantana se pune pe foc pana ce da sa fiarba. Se adauga ciocolata si se amesteca in continuu pana aceasta s-a topit. Se adauga esenta de migdale sau lichiorul si se pune la rece peste noapte,in frigider. Inainte de a fi intinsa intre blaturi, se mixeaza bine cu mixerul.

2. Ouale se separa, galbenusurile se freaca cu 100g zahar,l laptele si uleiul. Albusurile se bat spuma cu cele 100g zahar ramase, se amesteca cu galbenusurile si, in final, cu faina amestecata cu praf de copt. Totul se toarna intr-o tava captusita cu hartie de copt si se coace 20-25 de minute, la 180 de grade.

3. Albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul pana ce spuma este tare. Se adauga fulgii de cocos, faina amestecata cu praful de copt si esenta de migdale. Totul se toarna in tava captusita cu hartie pergament si se coace la 180 de grade, timp de 20-25 de minute.

4. A doua zi, cind blaturile sunt gata coapte si racite, se asambleaza prajitura. Primul plat este la baza, se pune crema, se asaaza deasupra cel de-al doilea blat, se pune crema din nou si se acopera totul cu fulgi de cocos. Se lasa la frigider peste noapte.

FOTO: flickr.ro

FOTO! Top 5 cele mai luxoase locuinte din Bucuresti... Cum sa tai ceapa fara sa-ti lacrimeze ochii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x