Antena Căutare

Fa o detoxifiere cu verdeturi de primavara

Te simti obosit dupa o iarna lunga si grea? Atunci ai nevoie de o cura de vitaminizare cu verdeturi de primavara, care au si rolul de a detoxifia in mod natural organismul, mai ales dupa excesele culinare din timpul sarbatorilor.



Salata verde
Bogata in saruri minerale de iod, magneziu, fosfor, zinc si arsenic, dar si in vitamine, A, B, C, D si E, salata verde ofera imunitate organismului, iar datorita continutului de clorofila are un rol antianemic.

Studiile arata ca un consum mare de salata verde diminueaza riscul de aparitie a cancerului, iar elementele antioxidante, vitamina C, E, provitamina A, si seleniul ajuta la prevenirea degenerarii celulelor si la mentinerea elasticitatii vaselor de sange.

Prin continutul bogat de aminoacizi si mucilagii, salata are si un rol important in normalizarea digestiei si a tranzitului intestinal, iar substantele chimice din salata au un rol de hormon care sunt un sedativ excelent.

In plus, mineralele din salata verde imbunatatesc activitatea rinichilor si micsoreaza retentia de apa din organism. Daca veti consuma salata verde seara, cu siguranta veti inlatura stresul, iar somnul va deveni mult mai linistit.

O puteti consuma ca atare, in combinatie cu alte legume de sezon sau sub forma de ciorba (cu iaurt sau cu bors).

Urzicile

Sunt recomandate intr-o serie de afectiuni, de la cele ale rinichilor pana la afectiunile reumatismale. Ele contin un numar mare de aminoacizi, vitamine - A, B2, C si K - clorofila, saruri minerale - calciu, magneziu, fier, siliciu - substante proteice, acizi - pantotenic si folic.

Mai exact, urzicile sunt indicate persoanelor care sufera de afectiuni renale, ale prostatei si vezicii urinare, in afectiuni circulatorii, gastrice, hepatice si intestinale, indigestii, in ascita, reumatism, guta, obezitate, astm bronsic, tumori si profilaxia cancerului.

Asadar, urzicile vitaminizeaza si remineralizeaza organismul, elimina starea de anemie, curata sangele de toxine si il fluidifica. Urzicile se pot folosi in mancaruri (piure, tocanita, ciulama) sau sub forma de ceai ori tinctura.

Stevia

Stevia este considerata un adevarat vindecator pentru organism. Nu contine calorii, dar este bogata in proteine, fibre, carbohidrati, fosfor, zinc, calciu, potasiu, magneziu si vitaminele A si C.

Aceasta planta actioneaza ca un diuretic natural, ajutand organismul sa elimine lichidele in exces. Totodata, are capacitatea de a regla nivelul glicemiei, de a scadea apetitul pentru dulciuri si de a tempera pofta de mancare, fiind indicata mai ales celor care sufera de diabet sau de hipoglicemie.

Studiile arata faptul ca stevia este excelenta pentru stimularea energiei mentale si fizice si poate chiar inlatura bacteriile care determina aparitia cariilor dentare.

In plus, stevia ajuta la digestie, regleaza tensiunea arteriala si este un „ingredient" sigur in dietele de slabire. S-a constatat faptul ca persoanele care beau o ceasca de ceai de stevie cu 30 de minute inainte de masa au un apetit scazut, iar daca vei bea ceai de stevie ori de cate ori simti nevoia de a consuma dulciuri, in numai o saptamana pofta exagerata va disparea.

In functie de preferinta, stevia poate fi consumata sub forma de ciorba, mancare cu orez, piure sau salata in combinatie cu alte legume de sezon.

Citeste Revista Felicia

Zambesti mai mult, traiesti mai mult... Există părinţi perfecţi?...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x