Cand te adresezi medicului
Specialistii au constatat ca 80% din cuplurile perfect sanatoase reusesc sa aiba un copil abia dupa un an de iincercari, si asta chiar daca respecta "regulile" planificarii familiale. Asadar, nu este cazul sa te ingrijorezi daca nu ai ramas insarcinata atunci cand ti-ai propus. Realitatea este ca unele femei sunt mai fertile decat altele.
Daca esti sanatoasa si pana acum nu ai avut probleme de fertilitate, este posibil ca in urmatoarele luni problema sa se rezolve de la sine. Totusi, exista cazuri iin care este nevoie de ajutorul unui specialist:
* Daca, dupa un an de relatii sexuale regulate si neprotejate, nu ai putut concepe un copil. Medicul va va recomanda, tie si partenerului, sa faceti unele analize si investigatii pentru a descoperi daca exista sau nu probleme de fertilitate;
* Daca ai ramas iinsarcinata, dar nu ai putut duce sarcina la bun sfarsit;
* Daca ai peste 35 de ani. Dupa aceasta varsta, ovulatia se produce mai rar, iar ovulele "de calitate" sunt din ce in ce mai putine.
Varsta. Perioada de maxima fertilitate la femei este cuprinsa iintre 20 si 30 de ani. Dupa varsta de 30 de ani, sansele femeii de a ramane insarcinata scad cu 25%, iar la 35 de ani se reduc cu pana la 50%. In jurul varstei de 35-40 de ani ovulatia se produce mai rar si se secreta din ce in ce mai putine ovule de buna calitate, care ar putea forma o sarcina viabila.
Alimentatie incorecta deficitara. Lipsa unor vitamine si minerale din alimentatie poate afecta fertilitatea, de aceea este bine sa se consume cat mai multe fructe si legume proaspete. Regimurile de slabire drastice si kilogramele in plus, excesul de tutun sau alcool pot, de asemenea, sa afecteze fertilitatea.
Citeste si Revista Felicia!
Foto: howtogetpregnantfasteasy.com