Live acumObservator 12
Prime Time 20:30Burlacul

Vremea de Florii. Prognoza meteo anunță temperaturi scăzute, lapoviță și ninsori

Prognoza meteo pentru Florii anunță vreme capricioasă în majoritatea regiunilor. Vremea se anunță rece, cu precipitații sub formă de ploaie, lapoviță și chiar ninsoare. Află unde va ninge.

Prognoza meteo pentru Florii anunță vreme capricioasă în majoritatea regiunilor. Vremea se anunță rece, cu precipitații sub formă de ploaie, lapoviță și chiar ninsoare. Află unde va ninge.

Vremea 19 aprilie 2019

Cerul va avea înnorãri în majoritatea regiunilor, mai accentuate în jumãtatea de est a ţãrii, unde vor fi ploi şi sub formã de aversã, pe arii extinse în cursul zilei şi în restrângere noaptea. În restul teritoriului, ploile vor fi posibil izolat, mai ales dupã-amiaza. La munte, la peste 1500 m, vor predomina ninsorile. În special în prima parte a intervalului, vântul va sufla moderat, cu intensificãri locale, cu viteze mai mari pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 11 şi 20 de grade şi vor caracteriza o vreme apropiatã de normalul perioadei, doar în vest şi sud-vest. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -2 şi 7 grade, cu cele mai scãzute în depresiuni, unde vor fi condiţii de brumã.

Vremea 20 aprilie 2019

În vestul şi nord-vestul ţãrii vremea va fi în general frumoasã, cu cer variabil şi valori termice apropiate de cele caracteristice perioadei. În celelalte regiuni vor fi înnorãri, pe arii restrânse trecãtor va ploua slab, iar valorile termice se vor situa sub mediile multianuale specifice datei. În zona montanã înaltã vor fi precipitaţii mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri ziua în sud-est şi la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 8 şi 19 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -5 şi 8 grade. Izolat se va forma brumã.

Vremea de Florii. Prognoza meteo pe regiuni

Vremea în Muntenia: În prima săptămână maximele termice se vor situa în medie între 12 şi 14 grade şi vor caracteriza o vreme rece. Ulterior, din 22 aprilie, media temperaturilor maxime va fi în creştere treptată şi va tinde spre 20...21 de grade, în perioada 25 - 28 aprilie, valori apropiate de normele climatologice. Temperaturile minime vor fi cuprinse în medie între 2 şi 6 grade, cu tendinţă de creştere uşoară, în ultimele nopţi, spre 7...8 grade. Local şi temporar va ploua slab în intervalul 16 - 19 aprilie, iar în restul intervalului probabilitatea de ploaie va fi redusă.

Vremea în Transilvania: Vremea se va menţine rece în prima săptămână de prognoză, când se vor înregistra medii ale temperaturilor maxime cuprinse, în general, între 12 şi 14 grade. Temperaturile minime în acest interval vor avea variaţii semnificative şi se vor încadra, în medie regională, între -4 şi 3 grade. În a doua săptămână de prognoză vremea se va încălzi uşor şi treptat, iar valorile diurne vor atinge 21 de grade în ultimele zile, iar temperaturile nocturne se vor situa în jurul a 6 grade. Se vor semnala precipitaţii predominant sub formă de ploaie în primele zile ale intervalului de prognoză, iar spre sfârşitul celei de a doua săptămâni probabilitatea pentru ploi slabe, trecătoare, va fi în creştere.

Vremea în Moldova: Până în data de 20 aprilie vremea va fi rece cu temperaturi maxime medii cuprinse între 10 şi 13 grade, exceptând ziua de 16 aprilie, când media se va situa doar în jurul valorii de 6 grade. Apoi, vremea se va încălzi treptat astfel încât maximele termice vor creşte în medie de la 14 spre 20 de grade, cu cele mai ridicate valori în perioada 26 – 28 aprilie. Media temperaturilor minime va fi cuprinsă în general între 2 şi 5 grade, cu tendinţă de creştere uşoară, în ultimele nopţi, spre 6...8 grade. În 16 şi 17 aprilie, temporar, vor fi precipitaţii predominant sub formă de ploaie, local moderate cantitativ, iar în restul intervalului doar trecător şi pe arii restrânse va ploua slab, cu o probabilitate mai mare în 18 şi 19 aprilie şi după data de 24 aprilie.

Vremea în Oltenia: Până în data de 22 aprilie vremea va fi uşor mai rece decât în mod obişnuit, cu temperaturi maxime medii cuprinse între 14 şi 16 grade, exceptând ziua de 15 aprilie, când media se va situa în jurul valorii de 12 grade. Apoi, vremea se va încălzi treptat astfel încât maximele termice vor creşte spre o medie de 20...21 de grade, în perioada 25 – 28 aprilie. Media temperaturilor minime va fi cuprinsă în general între 3 şi 6 grade, cu tendinţă de creştere uşoară, în ultimele nopţi, spre 7...8 grade. Pe arii restrânse va ploua slab în 15 aprilie, dar şi în intervalul 17 – 19 aprilie, în timp ce în restul intervalului doar trecător şi izolat vor mai fi posibile ploi slabe.

Vremea în Dobrogea: În perioada 15 – 21 aprilie temperaturile maxime nu vor avea fluctuaţii semnificative şi se vor situa în medie între 10 şi 12 grade, ceea ce va caracteriza o vreme rece. Începând cu 22 aprilie maximele termice vor creşte uşor şi treptat spre o medie de 16...18 grade în intervalul 25 – 28 aprilie, adică valori normale raportate la media regională. Media temperaturilor minime va fi cuprinsă în general între 3 şi 7 grade, cu tendinţă de creştere uşoară, în ultimele nopţi, spre 8...9 grade. În perioada 16 - 19 aprilie, temporar va ploua, în general slab cantitativ, iar în restul intervalului doar trecător şi pe arii restrânse vor mai fi ploi slabe, cu o probabilitate mai mare în 20 aprilie şi după data de 25 aprilie.

Vremea în Banat: Pe tot parcursul intervalului de prognoză temperatura aerului va creşte uşor şi treptat, astfel încât maximele diurne se vor situa, în medie, între 14 grade la începutul intervalului şi 24 de grade la sfârşitul celor două săptămâni. Temperaturile minime vor avea variaţii în prima săptămână, când se vor încadra între 2 şi 5 grade, apoi vor creşte treptat, spre 10 grade la finalul celei de a doua săptămâni. Probabilitatea de ploaie va fi ridicată în prima zi a intervalului de prognoză, dar şi în perioada 24 – 28 aprilie când pot fi ploi slabe, pe arii restrânse.

Vremea în Crișana: La începutul intervalului vremea va fi rece, cu valori termice diurne ce se vor situa, în medie, în jurul a 14 grade. Apoi va avea loc o uşoară încălzire, astfel încât, între 16 şi 22 aprilie, vor fi temperaturi maxime cuprinse între 16 şi 18 grade. Valorile nocturne în prima săptămână vor avea uşoare variaţii şi se vor situa între 0 şi 4 grade. În decursul celei de a doua săptămâni vremea se va încălzi de la o zi la alta, iar la finalul intrevalului de prognoză se vor înregistra medii regionale de aproximativ 23 de grade, ziua şi de 8 grade, noaptea. Probablitatea de ploaie va fi în general redusă şi doar spre sfârşitul intervalului pot fi ploi slabe, pe arii restrânse.

Vremea în Mureș: Vremea se va menţine rece în primele două zile ale prognozei, când media regională a temperaturilor maxime va fi de 12...13 grade, apoi se va încălzi uşor şi se vor atinge valori diurne situate între 14 şi 16 grade. Temperaturile nocturne în această perioadă nu vor avea variaţii importante şi se vor încadra, în general, între -2 şi 2 grade. În cea de a doua săptămână a intervalului de prognoză regimul termic va fi în creştere, iar la finalul celor două săptămâni se vor atinge temperaturi medii de 22 de grade ziua şi de 8 grade noaptea. Se vor semnala precipitaţii, predominant ploi, la începutul intervalului de prognoză, iar spre sfârşitul celei de a doua săptămâni probabilitatea de ploaie va fi din nou în creştere.

Vremea la munte: Vremea va fi rece în intervalul 15 – 22 aprilie, când se va înregistra o medie a temperaturilor maxime de 2...4 grade, în timp ce valorile nocturne vor fi exclusiv negative şi se vor încadra între -6 şi -2 grade. Începând cu data de 23 aprilie vremea va intra într-un proces de încălzire treptată, astfel încât valorile maxime diurne vor atinge 12 grade în intervalul 25 – 28 aprilie, iar cele minime vor deveni pozitive şi se vor situa în jurul valorii medii de 3 grade. Se vor semnala precipitaţii mixte în primele zile ale intervalului de prognoză, iar spre sfârşit probabilitatea pentru ploi slabe, trecătoare, va fi în creştere

Suse: mediafax.ro. adevarul.ro

Citește și:

Vremea de 1 Mai 2019. Cum va fi vremea de Ziua Muncii la mare

Recomandari