Antena Căutare

FOTO! Avantajele si dezavantajele casei din lemn

Poate pentru multi dintre noi o casa din beton, cu structura rigida si fundatie adanca, poate parea mai trainica decat una din lemn. Dar acest lucru nu este intotdeauna adevarat. Lemnul, daca este bine ales, in functie de calitatile fiecarui tip, poate fi, in cazuri de cutremure, de exemplu, mult mai rezistent decat betonul, care este casant.



In ton cu natura. Unul dintre primele avantaje ale unei case din lemn este ca respecta natura si este parte din ea. Lemnul este un material regenerabil. Mai mult decat atat, o casa din lemn nu va produce praf, inerent in cazul tuturor celorlalte materiale de constructie, prin urmare este recomandabila o astfel de locuinta persoanelor care sufera de astm si alte boli ale sistemului respirator.

Proprietati. Principala calitate a lemnului este conductibilitatea termica scazuta. Lemnul nu lasa caldura din interior sa treaca prin pereti si sa se piarda in afara, cum fac celelalte materiale. Intre peretii din lemn se creeaza un microclimat echilibrat.

2011/07/24//337396-vhouse-wood-house-3.jpg

O alta caracteristica proprie lemnului este rezistenta la umiditate. Pe langa aceasta calitate „innascuta", barnele din lemn sunt si tratate pentru impermeabilizare. Tot la calitati se poate mentiona greutatea considerabil mai mica a unei constructii din lemn fata de una de aceleasi dimensiuni din fier-beton sau caramida. Odata uscat, lemnul devine mult mai rezistent decat atunci cand era verde, dar si mult mai usor, apa fiind ingredientul care da greutate fibrei lemnoase.

Nefiind nevoie sa sapam fundatii adanci si sa construim pereti foarte grosi, putem remarca mobilitatea proiectiilor, mult mai multe modele, forme si dimensiuni de case putand fi realizate pe un teren dat. Casele din lemn nu trebuie musai tencuite la exterior, ele avand aspect placut si cu lemnul aparent. Cateva straturi de bait si vopsea sunt suficiente.

2011/07/24//337397-wooden-home-interior-design.jpg

Dezavantaje

Daca lemnul nu este bine tratat si uscat, el poate „lucra" in timp, curbandu-se. Un alt aspect neplacut poate fi dat de termite, care din fericire in Romania nu exista; dar, din nefericire, avem carii, care pot distruge lemnul sapand canale subtiri in interiorul acestuia si facandu-l, in timp, permeabil ca un svaiter. O casa din lemn nu are rezistenta uneia din zidarie.

Astfel, durata de viata a unei astfel de constructii este de pana la 100 de ani. Cel mai mare pericol, cu toate tratamentele de ignifugare, ramane incendiul, dar acesta poate afecta in egala masura si partile din lemn ale unei cladiri din beton.

Foto: trendir.com/ www.digsdigs.com
Citeste si Revista Felicia!

Cum trebuie sa avem grija de o broasca testoasa... Cum sa te imbraci bine de la reduceri...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x