- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Majoritatea mancarurilor chinezesti cunoscute in lume - usoare, delicat condimentate si mai putin grase - provin din regiunea de sud, din imprejurimile Guandong. Cele mai populare condimente sunt sosul de soia, ghimbirul proaspat, sherry, usturoiul si bulionul de pui. Ghimbirul da o aroma in plus felurilor marinate si fructelor de mare, in timp ce usturoiul merge minunat cu fripturi.
Alte ingrediente: germenii de soia - cu o mare valoare hranitoare, varza chinezeasca - un adaos la mancarurile de peste si din carne; anasonul, cu un gust dulce-picant - folosit drept condiment la zarzavaturi, sosuri si prajituri.
Pak choi cu usturoi la tigaie
Populari sunt, de asemenea, taiteii, intalniti in bucataria chinezeasca in patru feluri: din ou si faina de grau, din faina de grau (un fel de spaghete), din fasole mung (transparente) si din faina de orez. Un ingredient caracteristic al bucatariei chinezesti sunt ciupercile negre, asa-numitele urechi de pisica, usor sticloase si crocante, sau ciupercile aromate, cu gust delicat si miros placut.
Taitei din orez cu vita
Mancarurile chinezesti sunt mai usor de digerat datorita tehnicii de pregatire. Tehnica lor de baza consta in gatitul rapid - prajirea foarte rapida a unor bucati mici, de marimi identice de ingrediente in ulei fierbinte, timp de cateva minute. In timpul prajirii ingredientele trebuie energic amestecate si aruncate in sus. Secretul bucatariei chinezesti consta in aceea ca se bazeaza pe armonia dintre diversele ingrediente.
Tendinta generala este de a alege ingrediente de aceeasi culoare sau de a folosi multe ingrediente contrastante, pentru a da culoare unui fel de mancare. De fapt, bucataria este atat de minutios organizata in China, incat chinezii cred ca pot vindeca anumite boli prin feluri specifice de mancare. In semn de respect pentru gazda, oaspetele unei familii chineze mananca pana la ultimul bob de orez din farfurie.
Foto: goodfood.ro/ hoalian.com
Citeste si Revista Felicia!