Proasta dispozitie si gandirea negativa au efecte benefice asupra abilitatilor cognitive. Persoanele prost dispuse au o atentie sporita, mai mult spirit critic si o memorie mai buna.
Fata de optimisti, pesimistii nu cred in tot ceea ce li se spune, pun la indoiala fiecare nimic, si acest lucru le permite sa analizeze mai bine situatia.
Daca optimismul favorizeaza o gandire flezibila, simtul creativ si o stare de bine generala, pesimismul conduce la o evaluare realista a lucrurilor.
Aceste descoperiri apartin unui studiu publicat in revista Australian Science, dupa ce o echipa de oameni de stiinta au testat reactiile voluntarilor dupa ce au fost expusi la mesaje negative, respectiv pozitive.
"Mesajele" au provenit din filme deprimante sau generatoare de buna dispozitie, din amintirile placute si neplacute ale participantilor. Mai mult, subiectilor le-au fost prezentate o serie de mituri urbane pentru a verifica increderea pe care le-o acorda unor fapte/zvonuri.
Persoanele prost dispuse erau sceptice in privinta lucrurilor aflate si majoritatea cantareau bine inainte de a formula o judecata de valoare.
In concluzie, buna dispozitie nu este atat de dezirabila. Nagativistii vor distorsiona mai putin realitatea si sunt mai buni la transmiterea unor mesaje eficiente si persuasive.
sursa foto: vi.sualize.us
Obezitatea infantila si consumul de alimente procesate... VIDEO! "Tangled": fetele cu parul lung ii "dovedesc" si pe cei mai iscusiti hoti...