- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Este normal sa ai incontinenta urinara in timpul sarcinii?
Cele mai multe persoane stiu ca femeile insarcinate merg mai des la baie. In aceasta perioada, femeile au o productie mai mare de sange iar greutatea copilului apasa pe vezica, ceea ce le face sa urineze mult mai des. Cu toate acesrea, femeile pot fi surprinse de aceste probleme ale incontinentei urinare. Stranutul sau tusea adauga mai multa presiune asupra vezicii si pot avea loc scurgeri de urina.
Desi este o situatie penibila, din fericire se rezolva dupa nasterea copilului. Exercitiile Kegel te pot ajuta, insa trebuie facute din timp. Este recomandata evitarea cafelei, a bauturilot acidulate si a alimentelor care produc constipatie. Constipatia poate creste presiunea asupra vezicii urinare. Daca totusi esti ingrijorata de aceste scurgeri, poti vorbi cu medicul. Poate fi dificil sa iti dai seama daca sunt scurgeri ce au legatura cu lichidul amniotic sau scurgeri urinare.
Mirosul vaginal s-a schimbat. Este normal?
Unele femei observa ca au un miros mult mai sensibil in perioada sarcinii, insa daca propriul corp miroase diferit si mult mai puternic, poate fi din alte motive ce nu tin de simturi mai ascutite.
In timpul sarcinii, nivelul de estrogen creste si poate duce la o secretie crescuta de lichid cervical. Scurgerile pot fi albe, laptoase si sunt perfect normale. Daca insa au o culoare galbuie sau verzuie iar mirosul este unul neplacut, poate fi vorba de o infectie. Trebuie mers la un consult medical, in special daca zona este rosie si ustura.
Am scurgeri ale sanilor. Ce inseamna?
In cel de-al treilea trimestru, unele femei vor observa ca incep sa aiba scurgeri de colostru din sani. Colostrul este un lichid galbui, produs de catre femei inainte de a incepe alaptarea propriu-zisa. Multe femei nu produc colostru pana cand nu se naste copilul, insa la unele el apare inca din cel de-al treilea trimestru de sarcina.
Acest lucru se intampla datorita schimarilor hormonale la care este supus corpul si prin care este pregatit pentru alaptare. Nu este un semn de alarma sau un simptom al nasterii si gravida nu are de ce sa se ingrijoreze ca va naste prematur.
Citeste si partea I!
Foto: fiscalfizzle.com
VIDEO! Casele ecologice - o sursa de economie... Reteta zilei: salata de anghinare...