In primul rand, pentru a obtine o maimutica pe post de animal de casa, trebuie sa va confruntati intai cu legea in ceea ce privestea animalele exotice. Aceasta impune anumite cerinte si restrictii. Documentele emise pentru animalele salbatice sunt foarte greu de obtinut, iar achizitionarea ilegala nu este o varianta intocmai buna.
In plus, fiind animale salbatice, acestea au nevoie de foarte mult spatiu, in care sa isi exprime iesirile de "salbatic". Desi poate fi dresata, in cadrul maimutei este valabila vechea zicala "lupul isi schimba blana, dar naravul ba". Animalul este chinuit intr-un spatiu mic, de aceea e bine sa "infiati" o maimuta doar in cazul in care aveti o casa mare, cu o camera special amenajata.
Este evident faptul ca maimuta, ca animal de companie, nu va putea fi niciodata la fel de usor de ingrijit ca un caine sau o pisica. Daca nu este lasata in pace, aceasta poate sa isi arate adevaratul caracter, de animal al junglei.
Chiar daca sunt crescute de mici in casa, nu se domesticesc total. Musca, zgarie, iar cand se infurie devin foarte agresive, putand pune in pericol omul.
Ingrijirea animalului
Ati vazut vreodata un copil foarte rasfatat, care urla, bate cu picioarele in pamant, sparge, rupe si izbeste tot ce apuca? Cam asa este si o maimuta. Acestea traiesc intre 20 si 40 de ani, insa totdeauna se vor purta ca niste copii.
Maimutica trebuie spalata regulat, mananca la fel ca un om, poate deveni rebela si se poate razvrati daca nu ii convine ceva.
Daca iubiti intr-adevar animalele, trebuie sa va ganditi de foarte multe ori daca e bine sau nu sa va procurati o maimutica.
Foto: Hepta
Sportul: mai bine mai tarziu decat niciodata... Copiii, tot mai afectati de televizor...