"Aceste descoperiri sugereaza faptul ca cei care iau masa in familie, in perioada de tranzitie dintre copilarie si adolescenta, vor avea un regim alimentar mai sanatos", a declarat Teri L. Burgess-Champoux, care a ajutat la realizarea studiului.
Oamenii de stiinta au comparat informatiile din proiectul EAT, un studiu care a incercat sa analizeze felul in care factorii socio-economici, personali si comportamentali afecteaza dieta copiilor.
La acest studiu au participat 400 de copii, care au completat o serie de formulare atunci cand aveau o varsta cuprinsa intre 12 si 13 ani si o alta serie de formulare peste cinci ani.
Astfel, s-a observat ca in primii ani de adolescenta 60% dintre copii luau mese regulate cu familia, fata de 30% in adolescenta.
Copiii care mancau de cel putin cinci ori pe saptamana cu parintii, atat in copilarie, cat si in adolescenta, consumau o mancare sanatoasa, bogata in legume si produse cu nivel de calciu ridicat, si peste alti cinci ani.
Rezultatele studiului, ce au fost publicate in revista de specialitate Journal of Nutrition Education and Behavior, sunt compatibile cu informatiile nationale privind dieta copiilor, care arata ca la varsta adolescentei acestia nu consuma indeajuns de multe fructe, legume si alte produse bogate in minerale si vitamine.
Se pare insa ca solutia a fost gasita: luati masa mai des cu familia!
Sursa: Intact News
Foto: recipes.howstuffworks.com