Meniu tradițional de Paște: Ce pun romanii pe masa de Paște. Află din articolul a1.ro, care sunt felurile de mâncare pe care le conține un meniu tradițional de Paște. Drobul de miel și cel de pui, ouăle vopsite și cele umplute, special realizate de Paște, plus multe alte preparate trebuie să fie pe Masa de Paște
Marea sărbătoare a Învierii Domnului se apropie. Mai sunt doar 9 zile până la Paște și toți creștinii se pregătesc spiritual pentru întâmpinarea acestei sărbători prin post și rugăciune. Paștele este una dintre cele mai importante sărbători ale anului, motiv pentru membrii familiei și prieteni să se adune în jurul mesei de sărbătoare. Gospodinele fac curățenie în case și pregătesc listele de cumpărături, dar și cărțile de bucate pentru a găti cele mai delicioase mâncăruri tradiționale de Paște.
Iată câteva idei de mâncăruri tradiționale pentru masa de Paște alături de cei dragi. Acest meniu conține idei de mâncăruri pe care le poți pregăti acasă, de la aperitive la desert. Fiecare fel de mâncare este însă destul de sățios. De aceea trebuie să te gândești cum poți adapta unele preparate ca să fie pe gustul familiei și prietenilor.
Masa tradițională de Paște
Aperitive pentru masa de Paște
Drob de miel
Carnea de miel este, în general, nelipsită din preparatele de Paști, iar drobul de miel este gustos și ușor de preparat.
Ouă umplute
Ouăle de Paști rămase nemâncate le poți folosi pentru a pregăti ouă umplute. Sunt ușor de preparat și foarte gustoase, astfel că cei care le vor gusta te vor întreba care este secretul preparării lor.
Aperitiv pe bază de aluat
Aperitivele pe baza de aluat ușor de preparat sunt soluții foarte bune nu doar pentru bufeturile suedeze, ci și pentru a-ți ține musafirii ocupați până termini de aranjat masă.
Ouăle vopsite
Dacă anul acesta vrei să faci ouă vopsite numai prin culori naturale, trebuie să știi că poți vopsi ouăle în albastru folosind afine conservate, portocalii utilizând morcovi, roșul îl obții din suc de rodie, iar verdele din spanac.
Supe tradiționale în meniul de Paște
Ciorbă de miel
Supa de miel, pe lângă beneficiile nutriționale pe care le oferă organismului, este o mâncare delicioasă, care aduce savoare mesei de Paști. Pe lângă celelalte preparate tradiționale, bogate în grăsimi, supa de miel vine ca o alinare pentru stomac, ușurând digestia.
Ciorbă rădăuțeană
Ciorba rădăuțeană este una dintre cele mai căutate ciorbe, fiind ca o “soră mai mică” pentru ciorba de burta. Având la bază carnea de pui, acest fel de mâncare este mai puțin gras decât preparatul obținut din burtă, însă aproape la fel de gustoasă.
Feluri principale
Frigărui de miel la grătar
Carnea de miel este un preparat nelipsit de pe masa de Paște atât a romanilor, cât și a altor locuitori europeni, fiind apreciată datorită frăgezimii și savoarei aparte.
Sarmale în foi de varză
Sarmalele nu pot lipsi de la o masă tradițională, mai ales una de sărbătoare. Pregătește-le așadar, învelite fie în foi de varză, fie în foi de viță.
Deserturi
Pască
Pască cu brânză este un preparat care nu trebuie să lipsească de pe masa românilor în preajma sărbătorilor pascale. Spre deosebire de alte preparate, pasca necesită ceva mai multă atenție, un plus de migală și multă răbdare.
Cozonac
Cozonacul cu nuci este destul de des întâlnit pe mesele românilor la sărbătorile mari de peste an, însă adaosul de migdale va da cozonacului un gust mult mai bun și mai aromat.
Citește și:
-Ouă umplute: 5 rețete deosebite de ouă umplute cu care să impresionezi
-5 cele mai bune rețete de drob de miel, porc, pui sau curcan pe care să le încerci
-Ciorbă Rădăuțeană Rețetă autentică din Bucovina. Alternativa la Cioba de Burtă
-4 cele mai delicioase rețete de ciorbă de miel pentru masa de Paște
-Cea mai bună pască fără aluat. Ingredientul ce poate schimba complet rețeta
Sursă foto: publika.md
Calendar ortodox 19 aprilie. Cinstirea Sfântului Cuvios loan Paleolavritul... Modele de amenajari pentru camera bebelușului. 7 idei creative...