Cea mai bună pască fără aluat. Ingredientul ce poate schimba complet rețeta. Potrivit tradiției, în Joia Mare gospodinele din România fac pască. Este pâinea cea mai aleasă a anului şi se găseşte pe masa fiecărei familii de Paști
În Postul Paștelui, gospodinele învață cât mai multe rețete de preparate de post pentru a bucura întreaga familie în cel mai lung post din an. De asemenea, și unele rețete pentru preparate tradiționale de Paște trebuie respectate cu grijă. Pasca este pâinea cea mai aleasă a anului, fiind prezentă pe masa fiecărui român de Paște. Iată o rețetă simplă și delicioasă de pască fără aluat.
Ingrediente pască fără aluat
-600 g brânză de vaci
-100 g smântână
-6 ouă
-300 g zahăr
-6 linguri ulei
-180 g unt la temperatura camerei
-100 g stafide
-1 praf de copt
-2 linguri esență de vanilie
-coaja rasă de la o lămâie mare
-sare
Mod de preparare pască fără aluat
Mai întâi trebuie să preîncălzești cuptorul la 160 grade Celsius. Separă albușurile de gălbenușuri. Apoi freacă bine gălbenușurile cu untul, zahărul și un praf de sare până obții o consistență omogenă. Adaugă brânză, smântâna, făina și praful de copt.
Apoi bate albușurile spumă. Când acestea s-au întărit suficient, încorporează-le în amestecul de gălbenuș. Adaugă vanilia și coaja de lămâie, iar la final pune stafidele. Toată această compoziție se toarnă într-o formă rotundă unsă cu unt. Pasca fără aluat se coace timp de 40-45 minute.
Pască fără aluat cu ciocolată
Dacă dorești să transformi pasca într-un desert aparte, o poți glazura cu ciocolată neagră. Ciocolata se topește simplă sau împreună cu 1 lingură de unt, pe baie de abur și se toarnă peste pasca răcită. Dacă vrei să păstrezi culoarea albă deasupra, poți opta pentru ciocolată albă topită.
Rețetă de post. Mâncare de cartofi cu ceapă verde și usturoi verde... Tocană de legume. Top 3 cele mai gustoase rețete de tocană de legume...