Antena Căutare

Cea mai bună pască fără aluat. Ingredientul ce poate schimba complet rețeta

Cea mai bună pască fără aluat. Ingredientul ce poate schimba complet rețeta. Potrivit tradiției, în Joia Mare gospodinele din România fac pască. Este pâinea cea mai aleasă a anului şi se găseşte pe masa fiecărei familii de Paști

Galerie
Pasca fara aluat

Cea mai bună pască fără aluat. Ingredientul ce poate schimba complet rețeta. Potrivit tradiției, în Joia Mare gospodinele din România fac pască. Este pâinea cea mai aleasă a anului şi se găseşte pe masa fiecărei familii de Paști

În Postul Paștelui, gospodinele învață cât mai multe rețete de preparate de post pentru a bucura întreaga familie în cel mai lung post din an. De asemenea, și unele rețete pentru preparate tradiționale de Paște trebuie respectate cu grijă. Pasca este pâinea cea mai aleasă a anului, fiind prezentă pe masa fiecărui român de Paște. Iată o rețetă simplă și delicioasă de pască fără aluat.

Ingrediente pască fără aluat

-600 g brânză de vaci

Articolul continuă după reclamă

-100 g smântână

-6 ouă

-300 g zahăr

-6 linguri ulei

-180 g unt la temperatura camerei

-100 g stafide

-1 praf de copt

-2 linguri esență de vanilie

-coaja rasă de la o lămâie mare

-sare

Mod de preparare pască fără aluat

Mai întâi trebuie să preîncălzești cuptorul la 160 grade Celsius. Separă albușurile de gălbenușuri. Apoi freacă bine gălbenușurile cu untul, zahărul și un praf de sare până obții o consistență omogenă. Adaugă brânză, smântâna, făina și praful de copt.

Apoi bate albușurile spumă. Când acestea s-au întărit suficient, încorporează-le în amestecul de gălbenuș. Adaugă vanilia și coaja de lămâie, iar la final pune stafidele. Toată această compoziție se toarnă într-o formă rotundă unsă cu unt. Pasca fără aluat se coace timp de 40-45 minute.

Pască fără aluat cu ciocolată

Cea mai bună pască fără aluat. Ingredientul ce poate schimba complet rețeta

Pasca fara aluat

Dacă dorești să transformi pasca într-un desert aparte, o poți glazura cu ciocolată neagră. Ciocolata se topește simplă sau împreună cu 1 lingură de unt, pe baie de abur și se toarnă peste pasca răcită. Dacă vrei să păstrezi culoarea albă deasupra, poți opta pentru ciocolată albă topită.

Rețetă de post. Mâncare de cartofi cu ceapă verde și usturoi verde... Tocană de legume. Top 3 cele mai gustoase rețete de tocană de legume...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

NBA Christmas Vezi acum
Video recomandate
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego Sambata, 21.12.2024, 14:53
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x