- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Organizatiile mondiale pentru protectia mediului duc neincetat campanii de constientizare a problemelor de mediu cu care se confrunta planeta noastra. In timp ce unii adopta strategii agresive, altii au ales sa ii lase pe oameni sa se alature campaniei lor din proprie vointa. Asa a aparut Earth Hour, mai intai ca miscare eco locala si a devenit in cativa ani un trend mondial.
Ora Pamantului a inceput in anul 2007 in Sydney, Australia. Atunci lumina s-a stins pentru prima data, timp de o ora, in 2,2 milioane de locuinte si peste 2000 de sedii de firme cu scopul de a protesta impotriva schimbarilor climatice survenite in urma actiunilor intreprinse de oameni. Un an mai tarziu, miscarea Ora Pamantului era sustinuta de 50 de milioane de oameni si se manifesta in 35 de tari pentru ca in 2009 sa fie adoptata de peste 4000 de orase din 88 de tari si sa aiba sprijinul a cateva sute de milioane de persoane, devenind astfel cea mai mare miscare globala indreptata impotriva problemelor de mediu.
Ziua de 27 martie 2010 a insemnat pentru campania Ora Pamantului, cel mai mare succes inregistrat pana atunci. Un numar record de 128 de tari s-au implicat de data aceasta in actiune si peste 1,3 miliarde de persoane au ales sa stinga lumina pentru binele Terrei. Constructii cunoscute in intreaga lume, precum Sydney Harbour Bridge, CN Tower din Toronto, Golden Gate Bridge din San Francisco si Colosseumul din Roma au stat in intuneric timp de ora ca simboluri ale sperantei.
Sambata aceasta, oamenii din intreaga lume au din nou sansa sa faca un gest pe cat de mic pe atat de important. In ultimii ani, Romania s-a implicat in miscare si a urmat exemplul celorlalte tari. Semnalul campaniei a fost dat de fiecare data de Opera Nationala Bucuresti si Filarmonica "George Enescu". Alaturi de ele s-au mai implicat alte institutii, in special cele din sfera administratiei publice si din domeniul protejarii mediului, dar si mii de romani care au ales sa stinga lumina pentru o ora. Sambata, 26 martie, intre orele 20.30 si 21.30, ora locala, romanii sunt indemnati sa stinga din nou luminile exterioare si interioare care nu sunt esentiale si sa deconecteze echipamentele electronice aflate in stand by.
Organizatorii Orei Pamantului doresc sa merga mai departe anul acesta si cer tuturor celor preocupati de problemele de mediu ca dupa ce luminile se vor aprinde din nou, sa se gandeasca la noi metode care ar putea sa faca o diferenta. Mai multe informatii despre desfasurarea campaniei in Romania gasiti pe www.orapamantului.ro.
sursa: jurnalul.ro
Obsesia banilor naste generatii superficiale... FOTO! Abordare moderna a sticlei de Murano...