Antena Căutare

Postul Crăciunului 2018. Trei rețete rapide și delicioase de post

Postul Craciunului 2018. Vă oferim trei idei de rețete de post rapide și delicioase, pe care să le încerci în aceste 40 de zile din postul Crăciunului. 

Postul Crăciunului 2018. Trei rețete rapide și delicioase de post Galerie
retete de post craciun

Postul Crăciunului 2018. De joi, 15 noiembrie, intrăm în postul de 40 de zile al Crăciunului, al doilea post important, după postul Paștelui. Se știe că, postul include o serie de restricții alimentare, motiv pentru care este necesar să știm ce putem mânca în această perioadă. Vă oferim trei idei de rețete de post rapide și delicioase, pe care să le încerci în aceste 40 de zile din postul Crăciunului.

În perioada postului Crăciunului se evitâ mâncărurile ”de dulce”, adică cele care au la bază: carne, brânză, ouă și lapte. Când vine vorba despre ”ce gătim de post”, mulți dintre noi întâmpinăm dificultăți în a ști cum și ce se gătește pentru a fi de post. Mai mult decât atât, nici pe alimentele care se găsesc pe rafturile magazinelor și pe care există eticheta ” de post”, nu ne putem baza cu adevărat. Iată, așadar, trei idei de rețete rapide și delicioase, de post.

Dieta din Postul Crăciunului te ajută să slăbești 5 kilograme! Ce să mănânci

1. Conopidă cu ciuperci

Postul Crăciunului 2018. Trei rețete rapide și delicioase de post

Rețeta de conopidă cu ciuperci este una foarte potrivită pentru vremea postului și gătită aproape cel mai des. În plus, mâncarea este delicioasă, se gătește rapid și poate fi servită atât pe post de garnitură, cât și ca fel principal.

Ingrediente:

  • 1 conopidă
  • 200 g ciuperci
  • 100 g margarină
  • 1 lingură făină
  • 1 legătură de pătrunjel
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Conopida se rupe în bucăți, iar buchetele se spală și se fierbe în apă cu sare. Între timp, se spală ciupercile, se tăie felii și se pun la călit timp de 10-15 minute în ulei sau margarină. Peste ele se presară făina, iar întrega compoziție se stinge cu o cană de apă (se poate folosi și apa în care a fiert conopidă).

După ce a dat primul clocot, se adaugă conopida fiartă, se potrivește de sare și piper și se mai lasă la fiert pentru 10 minute. La sfârșit, se adaugă pătrunjelul tocat mărunt.

Lăsata Secului pentru Postul Crăciunului 2018. Rugăciunea începutului Postului Mare

2 Fasole bătută

Postul Crăciunului 2018. Trei rețete rapide și delicioase de post

Păi când mai mult poate fi servită fasolea bătută dacă nu în zilele de post?! În plus, este o mâncare gustoasă și sănătoasă. Boabele de fasole sunt o importantă sursă de proteine și fibre și ajută la menținerea senzației de sațietate, fiind un aliat de încredere în luptă cu obezitatea.

Ingrediente:

  • 500 g fasole boabe
  • 1 țelină
  • 5 căței de usturoi
  • 2 cepe potrivite
  • 2 morcovi
  • sare
  • piper
  • 4 linguri ulei
  • o lingură de suc de roșii
  • ardei capia

Mod de preparare:

Cu o seară înainte, pune boabele de fasole la înmuiat pentru a fierbe mai ușor. 12 ore sunt suficiente. Se schimbă apa și se pune fasolea la fiert într-o oală încăpătoare. După 30 de minute trebuie să schimbăm din nou apa, pentru ca fasolea să elimine ”tăria”. Adăugăm apoi morcovii, o ceapă și țelina. După ce fasolea a fiert, o punem la scurs într-o strecurătoare. Pasăm fasolea împreună cu celelalte legume, adăugăm usturoiul, sărea, piperul și două linguri de ulei. Călim cealaltă ceapă, se adăugă sucul de roșii și ardeiul, și se pun peste fasolea bătută.

3 Ciorbă de ciuperci pleurotus

Postul Crăciunului 2018. Trei rețete rapide și delicioase de post

Ciorba de ciuperci pleurotus este gustoasă și sănătoasă, dar și o alternativă pentru care se dau în vânt după ciorba de burtă. De aceea, ea se mai numește și ciorbă de burtă falsă, doar că, rețeta noastră fiind de post, nu vom adăuga smântână.

Ingrediente:

  • 400 g Ciuperci pleurotus
  • 3 linguri ulei de masline
  • 2 Ceape
  • 3 Morcovi
  • 1 Păstârnac
  • 2 Ardei
  • sare
  • 1 legatura leustean
  • suc de rosii
  • bors

Mod de preparare

Curăță, legumele: ceapa, morcovul, păstârnacul, ardeiul, le toacăm mărunt şi le punem la fiert cu un praf de sare şi puţin ulei. Legumele se lasă la fiert un timp la foc potrivit, apoi se adaugă ciupercile spălate şi tăiate fideluţă.

După cca 30 de minute, adaugăm sucul de roşii, apoi borşul după gust. Se sărează după gust, iar la final se adaugă leuşteanul tocat.

Postul Crăciunului 2018 începe pe 15 noiembrie și se termină pe 24 decembrie 2018. Este al doilea Post important din an, după Postul Paștelui. Postul Crăciunului ține vreme de 40 de zile.

sursa: crestinortodox.ro

Tartar de ton roșu cu somon... Cea mai bună rețetă de mâncare chinezească de vită cu legume și susan se face în mai puțin de o oră!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x