Căutare Live

Dieta din Postul Crăciunului te ajută să slăbești 5 kilograme! Ce să mănânci

Se știe că în postul de 40 de zile al Crăciunului, există o serie de restricții culinare. Mâncarea de post poate fi ofertantă când vine vorba de slăbit. Îmbinând utilul cu plăcutul, iată ce dietă sănătoasă trebuie să adopți pentru a putea slăbi chiar și 5 kilograme în timpul postului.

dieta dinn postul craciunului

Se știe că în postul de 40 de zile al Crăciunului, există o serie de restricții culinare. Mâncarea de post poate fi ofertantă când vine vorba de slăbit. Îmbinând utilul cu plăcutul, iată ce dietă sănătoasă trebuie să adopți pentru a putea slăbi chiar și 5 kilograme în timpul postului.

Postul Crăciunului, pe lângă semnificația pur religioasă, are și un rol beneficasupra sănătății organismului, ajutându-l să se detoxifieze. Așadar, postil mai poate fi considerat atât o detoxifere sufletească, cât și una organică.

Dieta din Postul Crăciunului trebuie să fie una echilibrată și variată, pentru a-i aduce organismului aportul de vitamine și minerale necesar. De aceea, ținut regulamentar, dar și cu băgare de seamă (adică să nu ne înfometăm), putem slăbi chiar până la 5 kilograme în aceste 40 de zile de post, care se termină pe 24 decembrie, în Ajunul Crăciunului.

O altă atenționare, pentru a ține corect postul și evitând riscul îmbolnăvirii este aceea ca, după această perioadă de ”înfrânare”, să nu dăm buzna în oala cu sarmale sau alte bunătăți pregătite pe 25 decembrie, de Crăciun. Nu doar că vom sabota toată dieta din Postul Crăciunului, ci ne vom sabota propria sănătate. Așadar, iată ce reprezintă dieta din Postul Crăciunului.

Dieta din Postul Crăciunului înseamnă: un regim alimentar echilibrat care să conțină atât proteine, lipide, cât și carbohidrați, variind proporțiile în funcție de particularitățile fiecărei persoane în parte: copil, vârstnic, gravidă, activitate fizică sau intelectuală intensă etc.

În dieta din postul Crăciunului, înlocuiți carnea cu ciuperci

Este o recomandare special făcută pentru cei ”carnivori”, care simt că nu pot funcționa dacă nu consumă zilnic produse din carne. Pentru a evita senzația de leșin și amețeli, includeți în regimul alimentar proteine de natură vegetală, precum ciupercile, dublat de un apor mare de lichide, respectiv 2 litri de apă pe zi. Pe lângă ciuperci, alte alimente bogate în proteine de origine vegetală sunt: mazărea, lintea, tofu, humus de năut, orez brun, nuci, semințe de chia, semințe de cânepă.

Regimul adoptat în postul Crăciunului trebuie să fie variat, așadar nu vă limitați la un singur aliment.

În dieta din postul Crăciunului, introduceți mierea, cerealele, fructele și spanacul

În postul de 40 de zile al Crăciunului vă puteți simți obosiți, din cauza renunțării la alimentele ”de dulce„, de aceea energia necesară organismului o putem procura din următoarele surse: miere, fructe, spanac, cereale integrale.

Această recomandare se face în special pentru cei care depun efort fizic și intelectual sporit. Evitați zahărul, făina albă și alte produse care cresc imediat glicemia, dar care sunt contraindicate.

Dieta din postul Crăciunului. Nu dați buzna în oala cu sarmale de Crăciun

Cum spuneam mai sus, odată adoptat un regim mai ”auster”, încercați ca pe 25 Decembrie să nu vă înfruptați din toate preparatele mesei de Crăciun. Organismul o va resimți ca pe o lovitură cruntă asupra lui, care se poate lăsa cu toxiinfecții alimentare și spitalizare.

În altă ordine de idei, dieta din postul Crăciunului înseamnă cumpătare în tot și în toate. Nu uitați însă, de latura spirituală a postului, care vă ajută în această perioadă și nu numai: rugăciunea și gândirea pozitivă vă vor transforma atât fizicul, cât și mentalul.

Ela Crăciun te învață cum să îi faci prima baie bebelușului... Ce meniu recomanda nutritionistul imediat dupa nastere! Vezi meniul pe o saptamana!...
Zodii care își găsesc sufletul pereche pe data de 26 septembrie 2022. 3 nativi care se vor îndrăgosti iremediabil
Pe harta astrală există un semn pozitiv care le oferă zodiilor speranță, dorința de a...
Horoscopul zilei de 26 septembrie 2022. Leii vor câștiguri financiare mai mari. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 26 septembrie 2022 spune că Leii au nevoie de câștiguri mai mari pentru a...
Parteneri
Motivul pentru care Regina Elisabeta a II-a purta mereu cercei cu perle. Majestatea Sa nu se despărțea de ei la niciun eveniment
Catine.ro
Ultimele știri
x