Fie că ai primit moștenire o casă sau ai achiziționat una, îți dorești să faci așadar o schimbare și să locuiești într-un spațiu mai mare, felicitări! Dacă au trecut mai mulți ani peste casa în care urmează să te muți, o renovare este în acest caz mai mult decât necesară.
Ca să economisești sume semnificative de bani, trage aer în piept și pune pe hârtie lucrurile pe care le poți face singur. Ai nevoie de timp, răbdare și dorință. Nu își fie teamă în privința rezultatelor! Chiar dacă nu ai experiență, de multe ori lucrul făcut de noi pentru propria casă, cu atenție și migală, poate să bată rezultatul meșterului angajat.
Vezi mai jos 5 lucruri pe care le poți face chiar tu la renovarea casei!
1. Dă culoare pereților!
Culoarea nouă a pereților este probabil cel mai rapid și ieftin mod de a schimba atmosfera generală a unei case. Un văruit proaspăt va aduce întotdeauna prospețime locuinței, un aer nou și curat. Există o sumedenie de culori din care poți alege. Optează pentru o nuanță distinctă în fiecare cameră sau pentru clasicul alb în toată casa.
Ține cont că o nuanță închisă poate face o încăpere de mici dimensiuni să pară și mai mică. De asemenea, dacă anumiți pereți sunt deja vopsiți în culoare închisă, pentru a îi putea vopsi într-o culoare deschisă va trebui să dai prima dată o lavabilă albă și ulterior nuanța dorită de tine.
Dacă ți-e teamă cu obținerea aspectului uniform, utilizează un compresor aerograf pentru pulverizarea rapidă a vopselei pe pereți. Pe lângă timpul economisit, rezultatul va fi și cel dorit, un perete colorat uniform. Găsești compresor aerograf pe colorit.ro și vei acoperi cu vopsea tot ceea ce îți dorești, fie că este vorba de pereți în interior sau de ușa de la garaj ori chiar vaze decorative și alte accesorii pe care vrei să le restaurezi și să le folosești în decorul casei tale.
2. Amenajează curtea
Te-ai mutat la casă din dorința de a te bucura de curte. Prin urmare, nu te lăsa copleșit de activitățile de renovare din interior, fără să acorzi atenția cuvenită curții tale. Nu o lăsa la final pentru că s-ar putea să nu mai găsești surse de energie.
Cu toții ne dorim verdeață, prin urmare investește în achiziția unor arbuști și plantează-i. Nu te da în lături nici de la flori sau câțiva pomi fructiferi. Chiar dacă nu ai mai făcut acest lucru niciodată, este suficient să respecți îndrumările specialistului și să pui puțină pasiune. Plantarea va fi un succes.
Optează pentru alei pavate cu piatră decorativă, pavelele se așază una lângă alta pe terenul nivelat cu un strat de nisip. Este important să fixezi fiecare pavelă foarte bine prin lovituri de ciocan.
3. Construiește un binemeritat foișor
Este firesc să te preocupe zona de relaxare din curtea ta, pentru că ți-ai dorit atât de mult să petreci timp de calitate în propria grădină. Prin urmare, un foișor, un leagăn, un hamac nu au voie să îți lipsească.
Dacă ai puțină pasiune pentru tâmplărit, poți face chiar tu un foișor din lemn, unde să îți aduni familia și prietenii. Stâlpii de susținere au un rol primordial, gropile în care aceștia vor fi inserați trebuie să aibă cel puțin un metru adâncime. Baza foișorului poate fi din lemn sau din beton.
Urmărește tutoriale pe YouTube pentru a învăța cât mai multe despre modul de ridicare al unui foișor. Foarte important, nu face rabat la uneltele folosite, este esențial să îți ușurezi munca.
Să lucrezi pentru renovarea propriei case înseamnă pe lângă banii salvați și foarte multă satisfacție. Spor la lucru!
Calendar ortodox 15 octombrie. Sărbătoare mare! La mulți ani celor ce poartă numele sfânt... Calendar ortodox 2019. Când nu se fac nunți, cand pică zile cu posturi...