Live acum
Prime Time 20:00iUmor

Rugăciune de Ziua Copilului. Rugăciunea mamei pentru binecuvântare copiilor

Ziua Copilului este sarbatorită în Romania și în alte aproximativ 50 de țări, la data de 1 iunie. Ziua Copilului este o zi specială pentru fiecare copil din lume, dar și pentru părinți. Orice mamă se roagă pentru bunăstarea și protecția copiilor ei, deoarece grija permanentă este nelipsită încă din prima clipă de când au venit pe lume.

ziua copilului rugaciunea mamei pentru copii

Ziua Copilului este sarbatorită în Romania și în alte aproximativ 50 de țări, la data de 1 iunie. Ziua Copilului este o zi specială pentru fiecare copil din lume, dar și pentru părinți. Orice mamă se roagă pentru bunăstarea și protecția copiilor ei, deoarece grija permanentă pentru ei este nelipsită

Ziua Copilului este un prilej pentru a închina o rugă fierbinte către divinitate, pentru protecția și fericirea copiilor. Un părinte responsabil trebuie să îngrijească atât de sănătatea acestora, dar și de educația și de ocrotirea lor. „Zâmbetul copilului este pentru mamă ca o rugăciune pentru Dumnezeu”, este afirmația Sfântului Ioan Gură de Aur. Un copil, ca și un adult are nevoie de apropierea de Dumnezeu.

Rugăciune de Ziua Copilului. Rugăciunea mamei pentru binecuvântare

”Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, pentru rugăciunile Preacuratei Tale Maici, auzi-mă pe mine, nevrednica roaba Ta (numele). Doamne, în milostiva Ta stăpânire sunt copiii mei (numele): miluieşte-i şi mântuieşte-i, pentru numele Tău. Doamne, iartă-le lor toate greşalele cele de voie şi cele fără de voie pe care le-au săvârşit înaintea Ta. Doamne, povăţuieşte-i la calea cea adevărată a poruncilor Tale şi luminează-le înţelegerea cu lumina lui Hristos, spre mântuirea sufletului şi tămăduirea trupului. Doamne, binecuvântează-i în casă, la şcoală, pe drum şi în tot locul stăpânirii Tale. Doamne, păzeşte-i sub acoperământul Tău cel sfânt de glonte, de sabie, de otravă, de foc, de molimă şi de moartea năprasnică.

Doamne, apără-i pe ei de toţi vrăjmaşii cei văzuţi şi cei nevăzuţi, de toate necazurile, relele şi nenorocirile. Doamne, tămăduieşte-i de toată boala, curăţeşte-i de toată întinăciunea şi uşurează-le pătimirile sufleteşti. Doamne, dăruieşte-le harul Duhului Tău Sfânt spre viaţă îndelungată, sănătate şi curăţie, întru toată buna credinţă şi dragostea, în pace cu cei de aproape şi cei de departe. Doamne, înmulţeşte-le şi întăreşte-le puterile minţii şi ale trupului, pe care le-au primit în dar de la Tine, binecuvântându-i, dacă va plăcea înaintea Ta, spre viaţă de familie evlavioasă şi naştere de prunci cinstită. Doamne, dăruieşte-mi mie, nevrednicei şi păcătoasei roabei Tale (numele) binecuvântare părintească pentru copiii mei, care sunt robii Tăi, în vremea cea de acum a dimineţii (zilei, nopţii), pentru numele Tău, pentru că împărăţia Ta este veşnică şi atotputernică. Amin.”

Ziua Copilului și semnificația ei

Ziua Copilului este o sărbătoare care ne îndeamnă să ne bucurăm de fiecare zi şi clipă a vieţii, alături de cei mici. De aceea, Ziua Internațională a Copilului trebuie să însemne fericire, sub toate formele posibile: jocuri, distracții, puritatea gândurilor.

În România, ca și în alte aproximativ 50 de țări, Ziua Copilului se sărbătorește pe 1 Iunie. Ziua Internaţională a Copilului a fost sărbatorită pentru prima oara în lume în octombrie 1953 şi a fost sponsorizată de către Uniunea Internaţională pentru Bunăstarea Copilului din Geneva. Ideea de a avea o zi internaţională i-a venit lui Rubab Mansoor, elev în clasa a VIII-a şi a fost acceptată şi adoptată de către Adunarea Generală a Naţiunilor Unite în anul 1954.

Ziua Copilului este sărbătorită îndeosebi prin activități distractive, momente de calitate petrecute în familie. De Ziua Copilului, cei mari își amintesc de propria copilărie și retrăiesc alături de copiii lor cea mai frumoasă perioadă din viața unui om, fie chiar și pentru o zi.

Citește și:

1 iunie 2019. Ce evenimente sunt de Ziua Copilului în București

sursa foto: Foto Prensa Libre: Hemeroteca PL

Recomandari