De aceea, salata pe care v-o prezentam mai jos este foarte indicata pentru o masa plina de vitamine si de energie, fiindca grupeaza in ea alimente proaspete si nutritive.
Ingrediente:
- o cana de linte uscata;
- un catel de usturoi, pisat;
- un sfert de lingurita de oregano uscat;
- doua frunze de dafin;
- un sfert de lingurita de pudra de scortisoara;
- 6 linguri de ulei de masline extravirgin;
- o lingurita de otet balsamic de orez brun;
- doua lingurite de zeama de lamaie;
- un sfert de lingurita de sare grunjoasa;
- un ardei gras rosu, taiat cubulete;
- un castravete mic, taiat felii;
- jumatate de cana de masline Kalamata, fara samburi si taiate pe jumatate;
- o legatura mica de patrunjel sau de menta, maruntita;
- 100 de grame de branza feta, facuta bucati mici.
Mod de preparare:
Intr-o tigaie solida puneti impreuna lintea, usturoiul, oregano, dafinul si scortisoara. Adaugati apa pana cand lintea este acoperita cam cu un centimetru deasupra. Aduceti acest amestec in punctul de fierbere, apoi micsorati focul, la mic, puneti un capac si lasati cam 20-25 de minute amestecul asa.
Apoi, aruncati frunzele de dafin si scurgeti din zeama care a mai ramas in tigaie. Intr-un vas separat, amestecati uleiul de masline cu otetul, cu zeama de lamaie si cu sarea. Turnati apoi acest amestec peste lintea si restul ingredientelor pe care le-ati facut in tigaie.
La final, in tot acest amestec ouneti ingredientele ramase pana acum neatinse (ardeiul, castravetele, branza feta, patrunjelul).
Pofta buna!
sursa: mensfitness.com
Adolescentii sunt distrasi pentru ca au prea multa materie cenusie... Ce exercitii fizice poti sa faci cand esti insarcinata...