Căutare Live

Săptămâna Mare. Cea mai puternică rugăciune din Miercurea Mare

Săptămâna Mare. Cea mai puternică rugăciune din Miercurea Mare îi este adresată lui Iisus, cel care, potrivit tradiției creștine, a fost trădat de Iuda pentru 30 de arginți. Citește-o pentru iertare și ajutor divin.

rugaciunea din miercurea mare

Săptămâna Mare. Cea mai puternică rugăciune din Miercurea Mare îi este adresată lui Iisus, cel care, potrivit tradiției creștine, a fost trădat de Iuda pentru 30 de arginți. Citește-o pentru iertare și ajutor divin.

Suntem în Miercurea Mare din Săptămâna Patimilor. Astăzi, denia de miercuri rememorează scena femeii păcătoase care a spălat cu lacrimi și a uns cu mir picioarele Mântuitorului. Tot astăzi, Biserica amintește de ziua în care Iuda Iscarioteanul L-a vândut pe Hristos fariserilor, pe treizeci de arginți.

Ce este sărutul lui Iuda și ce semnificație are în zilele noastre

Una dintre versiunile biblice spune că, după fapta sa, Iuda a sfârșit rău, spânzurându-se: „Atunci, Iuda, cel care l-a trădat, văzând că fusese condamnat, cuprins de remuşcare, a dus înapoi arhiereilor şi bătrânilor cele treizeci de monede de argint, spunând: – Am păcătuit vânzând sânge nevinovat. Dar ei i-au zis: – Ce ne priveşte? Tu vei vedea! Şi, aruncând banii în templu, a plecat şi s-a dus să se spânzure” -Matei 27,3-8).

O altă versiune a morții lui Iuda este menționată în Biblie, la ”Faptele Apostolilor”, în care se spune că moartea lui Iuda a fost un accident: „Fraţilor, trebuia să se împlinească Scriptura pe care a spus-o dinainte Duhul Sfânt prin gura lui David despre Iuda, cel care a devenit călăuza celor care l-au prins pe Isus. Căci el era din numărul nostru şi fusese părtaş al aceleiaşi slujiri. Dar acesta şi-a cumpărat un ogor din plata nelegiuirii sale şi, căzând cu capul în jos, a crăpat la mijloc şi i s-au vărsat toate măruntaiele. [Faptul] a devenit atât de cunoscut tuturor locuitorilor Ierusalimului, încât locul acela este numit în limba lor Hacheldamah, adică Ogorul Sângelui” (Fap 1,16-19).

Rugăciunea din Miercurea Mare

Rugăciunea din Miercurea Mare face referire la momentul în care Iuda l-a trădat pe Isus, neavând credință că El este, cu adevărat Fiul lui Dumnezeu.

”Doamne Atotputernice și Atotindurate! Îmi aduc aminte că Te-ai născut Om din Sfântă Fecioară în peșteră și ai fost vândut cu treizeci de arginți de ucenicul cel viclean, că să ne răscumperi pe noi, păcătoșii, de sub puterea diavolului. Pentru această, Te rog, îndură-Te de mine, păcătosul!

Primește, Doamne, această mică a mea rugăciune, și umilită a mea voința, că mă întristez pentru că Te-am întristat, și mă amărăsc pentru că Te-am supărat fără de număr. La Ține, Prea Bunule Mântuitor, am toată speranța, și cred că Tu, care din iubire de oameni ai primit să fii vândut pentru noi, Te vei îndură și de mine acum, că să mă mântuiești de chinurile cele de veci, și să mă invrednicesti Împărăției Tale.

Nu Te depărta de la mine Doamne, și ajută-mi, că în toate să fac voia Ta, și să nu Te mai răstignesc în toate zilele cu faptele mele cele păcătoase, nici să Te batjocoresc cu cugetele mele cele rele, precum făceau iudeii cei necredincioși în timpul Sfintelor Tale Pătimi, ci că femeia cea păcătoasă să-Ți spăl picioarele, cu lacrimile ochilor mei, pentru că să mă învrednicesc a auzi și eu din Gură Ta cea dulce: Iertate să-ți fie păcatele”.

Citește și:

Paște 2019. Săptămâna Patimilor. Tradiții și obiceiuri în Joia Mare

Citește și
fundal albastru si chenare galbene in care sunt simbolurile zodiilor
Horoscop zilnic 3 decembrie 2021. Citește horoscopul zilei pentru fiecare zodie
Horoscop zilnic 3 decembrie 2021. Citește horoscopul zilei pentru fiecare zodie
zarug la asia express într-o ținută extravaganta cu galben și roșu
Cum arată casa în care locuiește Zarug, de la Asia Express - Drumul Împăraților. Imagini din casa acestuia
Cum arată casa în care locuiește Zarug, de la Asia Express - Drumul Împăraților. Imagini din casa acestuia
Colaj cu concurneții de la Asia Express, sezonul 4 și ediția speciala de la Chefi la cuțite
De ce nu au participat Lidia Buble și Mihai Petre la ediția specială de la Chefi la cuțite: „Mi-ar fi plăcut să fiu acolo”
De ce nu au participat Lidia Buble și Mihai Petre la ediția specială de la Chefi la cuțite: „Mi-ar fi plăcut să fiu acolo”
Mai multe articole

Când se vopsesc ouăle roșii de Paște în Săptămâna Mare

Când nu se spală în Săptămâna Mare. Obiceiuri și superstiții înainte de Paște

La mulți ani de Sfinții Constanțin și Elena! Semnificația puternică a numelor... Calendar ortodox 25 aprilie 2019. Joia din Săptămâna Patimilor...
Parteneri
Alimente și băuturi pe care să le eviți dacă îți dorești o viață sănătoasă. Ce ar trebui să excluzi din dieta ta
Alimentația este foarte importantă când vine vorba de a avea o viață sănătoasă. Astfel, în ultimii ani, oamenii au devenit tot mai preocupați de preparatele pe care le cumpără și pe care le consumă. Am pregătit pentru tine o listă de alimente și băuturi pe care să le eviți dacă îți dorești o viață lungă și sănătoasă.
Catine.ro
Ultimele știri