1. Ia acid folic
Femeile care incearca sa ramana insarcinate trebuie sa ia multivitamine cu acid folic, care este foarte important in dezvoltarea normala a sirei spinarii la bebelus. In mod ideal, incepe sa iei cantitatea zilnica recomandata de acid folic - 4 mg - cu trei luni inainte de a incerca sa ramai insarcinata.
2. Mananca sanatos
Legumele cu frunze verzi, carnea si cerealele fortificate sunt surse comune de acid folic. In timpul ce preceda conceptia si apoi pe parcursul sarcinii, incearca sa ai o dieta echilibrata, compusa din multe fructe si legume. Evita mancarurile de tipul fast-food si cele care contin zahar rafinat. De asemenea, daca faci tratamente de fertilitate, cercetatorii au descoperit ca dieta mediteraneana iti poate creste sansele de a avea un copil.
3. Incearca alimente inovatoare
Fructe precum goji berries si kombucha sunt menite sa iti creasca fertilitatea. Primele dintre ele in special sunt cunoscute pentru aportul mare de antioxidanti, ei avand si o valoare nutritiva ridicata, incluzand proteine, minerale si aminoacizi. Bauturile cu kombucha sunt de asemenea pline de vitamine, fiind un detoxifiant natural si sanatos.
4. Fii mai putin stresata
Din dorinta foarte mare de a ramane insarcinate cat mai repede, sau pentru ca incep sa creada ca ar avea probleme de fertilitate pentru ca nu au reusit sa conceapa inca din primele luni de incercari, multe femei devin destul de tensionate.
Trebuie sa stii insa ca in mod normal, un cuplu trebuie sa incerce sa aiba un copil timp de un an pentru a trebui sa fie declarat drept infertil sau cu probleme de infertilitate. De aceea, incearca sa te relaxezi! Cel mai probabil, atunci cand nu vei incerca atat de mult sa ramai insarcinata, acest lucru se va produce.
5. Fii intr-o forma fizica buna
Cu cat vrei sa concepi un copil mai repede, cu atat mai devreme atat tu, cat si partenerul tau ar trebui sa renuntati la alcool, fumat si sa limitati aportul de cofeina. Nu este usor sa renunti la astfel de vicii si poti apela cu incredere la un specialist daca simti ca nu reusesti pe cont propriu.
Totodata, este recomandat sa ai o greutate corporala normala: productia de estrogen este mai crescuta in cazul femeilor obeze, iar nivelurile anormale de hormoni pot cauza probleme de fertilitate.
A face sport regulat sunt de asemenea factori care ajuta la instalarea unei sarcini, pentru ca iti pune sangele in miscare. Insa atentie! Nu este o idee buna sa incepi o rutina dura de sport in aceasta perioada si nici in timpul sarcinii. In schimb, mersul pe jos este mereu ceva benefic.
foto: pregnancytoday.com
Vitaminele necesare toamna: consuma fructe de sezon!... A inceput Festivalul International de Teatru pentru Copii...