Sarea marina ne ajuta sa scapam de retentia de apa, elimina toxinele si nici nu usuca pielea. De asemenea, contine un complex de macroelemente (sodiu, potasiu, magneziu, calciu) si microelemente biologic active (litiu, fier, crom, iod etc.).
Acestea stimuleaza circulatia sangvina si redau tonusul pielii. Pentru rezultate cat mai bune, in apa de baie putem pune si cateva picaturi de uleiuri volatile (levantica, rozmarin, roinita) alaturi de sare.
"Uleiurile volatile dau un miros placut apei de baie si actioneaza direct asupra psihicului, calmandu-l. Asupra pielii, o asemenea baie are efect de curatare, dezintoxicare", arata dr. Cristina Pavel, medic specialist medicina de familie, cu competente in homeopatie si apifitoterapie.
Concentratia de sare marina pentru o baie nu trebuie sa depaseasca 100-300 g/litrul de apa. O cantitate prea mare de sare usuca pielea. In orice caz, dupa baie, specialistii ne recomanda masarea pielii cu o crema intens hidratanta.
Dupa baie, acelasi efect are si masajul cu un amestec de ulei-baza (de migdale, din samburi de struguri sau de masline) si cateva picaturi de ulei volatil de trandafir. Baile se fac zilnic timp de 10-20 de minute, iar temperatura apei trebuie sa fie in jur de 35-39 de grade Celsius.
Cardiacii
Baile cu sare marina au efecte benefice si in cazul altor afectiuni: reumatism, guta, artrita, tulburari circulatorii. In aceste situatii, in baie se adauga si plante care stimuleaza circulatia sangvina si au proprietati antiinflamatoare: coada-calului, cretusca, scoarta de salcie, trei-frati-patati.
Se pot face bai generale sau bai locale, in cazul articulatiilor dureroase. Persoanele care au afectiuni cardiace trebuie sa manifeste precautie, deoarece apa prea fierbinte poate afecta aparatul cardiovascular.
Citeste jurnalul.ro
INEDIT: Lego reinventeaza lumea... Arata bine prin inot!...