Antena Căutare

Studiu: Cafeaua espresso, mai toxica decat cea normala

Cafeaua ambalata in capsule, care se poate prepara numai la expresor, este mai toxica decat cafeaua normala sau cea decofeinizata, arata un studiu recent efectuat la Universitatea de la Barcelona. Cafeaua espresso contine concentratii mari de furan, o substanta toxica produsa in timpul tratamentului termic al unor alimente si care s-a dovedit a fi cancerigena la testele pe animale.



"Cauza acestor concentratii mari de furan este pusa pe seama faptului ca aceste capsule sunt inchise ermetic, ceea ce impiedica furanul - o substanta aromatica volatila sa se evapore", a explicat profesorul Javier Santos, coordonatorul studiului. El a mai adaugat ca, inainte de a bea cafeaua, este bine sa o lasam mai mult timp in ceasca pentru a se evapora cat mai bine furanul.

Totusi, cercetatorii au tinut sa sublinieze ca aceste concentratii de furan din cafea nu depasesc limitele considerate sigure pentru sanatate. Pentru a depasi valorile maxime admise o persoana ar trebui sa bea peste 20 de cesti de cafea pe zi.

sursa: jurnalul.ro
foto: coffeedome.com

VIDEO! Reteta: File de pastrav cu creveti... Elevi premianti la concursul "Primavara Poetilor"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x