De multe ori preferam sa ne acoperim cearcanele cu machiaj. Ei bine, de acum in colo putem sa apelam la metoda injectarii acidului hialuronic. Nu dureaza mult, iar efectele se vad imediat.
Stresul cotidian, lipsa somnului precum si alti factori externi isi pun amprenta si asupra pielii din zona ochilor. Cearcanele sunt o problema estetica, care afecteaza multe persoane de ambele sexe si se pot dezvolta inca din adolescenta.
Cearcanele se pot transmite genetic, dar in general, ele apar in urma subtierii pielii de sub ochi. Machiajul nu este o alternativa de lunga durata, iar efectul tratamentelor naturiste efectul se vede si el o perioada foarte scurta de timp. Injectiile cu acid hialuronic in schimb, au un efect imediat si vizibil.
Aceasta este cea mai raspandita metoda fiindca face parte dintre metodele nu foarte invazive, adica nu chirurgicale, deci cu potentiale afecte secundare mai putine.
Asta nu inseamna ca reactiile adverse nu exista. Pot aparea vanatai sau edeme locale, care insa dispar dupa 48 de ore.
Sunt si persoane care nu ar trebui sa apeleze la aceasta metoda de tratament: gravidele si cei care sunt alergice la acid hialuronic.
Costul unei astfel de interventii porneste de la 200 de euro, dar poate ajunge si la 500. Cine nu dispune de acesti bani, sau pur si simplu nu agreeaza un astfel de tratament, poate apela si la metodele "naturiste": creme cosmetice hidratante, fonduri de ten, precum si felii de cartofi sau de castravete. Cartoful contine vitamina C si amidon, substante care albesc pielea. Medicii adauga ca acelasi efect benefic il are si sucul stors de la castravete, care contine apa si vitamina C.
Ceaiul este si el unul dintre remediile naturale impotriva cearcanelor. Frunzele trebuie lasate in apa si sa apoi intregul amestec este bagat la congelator, intr-un recipient special, pentru a obtine cuburi de gheata. Acestea trebuie aplicate pe ochi, deasupra unei dischete demachiante, timp de 20 de minute.