Căutare Live

VIDEO! Festival culinar in Bucuresti

Cele mai bune gospodine din Maramures i-au incantat azi pe bucuresteni cu bunatatile lor de la poalele Tiblesului: gulas, sarmale si placinte cu branza. N-au fost singurele. Ciobanii din zona Bran au aruncat si ei pe gratare o pastrama de oaie ca la ei acasa. Apoi au preparat si-un bulz delicios. Festinul a atras de la o ora la alta tot mai multi pofticiosi.

Afost un adevarat festin in Capitala sambata: sarmalute la ceaun sau cu pasat, pastrama la gratar, bulz cu branza si mamaliga, toate aceste preparate au putut fi gustate de bucuresteni.

Maramuresencele au oferit si o reteta de gulas: „Am pus ceapa la calit, ulei, ceapa, morcov, ardei. Se calesc. Dupa ce se termina de calit, punem boia de ardei si se pune carnea".

Unii au incercat macar o placinta calda si au cumparat paine. Si cei care au vrut un desert au avut de unde alege dintre dulceturile de afine, zmeura, mure, fragi, sau chiar de gogonele sau de usturoi.

Targul va fi deschis si maine pentru cei interesati. Maramuresencele pregatesc „zama acra cu pita din malai".26 vorbe de duh ale tatilor catre fiicele lor... Afla cum poti avea coafuri ca ale vedetelor!...
Parteneri
Cum să faci compost acasă. Sfaturi utile pentru utilizarea resturilor menajere
Dacă una din rezoluțiile tale pentru anul 2022 este să protejezi mai mult mediul, atunci îți venim în ajutor cu un ghid pentru a putea realiza compost la tine acasă. Compostul este un îngrășământ natural care se obține prin fermentarea resturilor de origine vegetală, dar și animală. El ajută la hrănirea și regenerarea solului.
Catine.ro
Ultimele știri