VIDEO! O romanca a fost premiata cu distinctia "Amelia Earhart"!

O romanca, studenta la Universitatea din Toulouse, Franta, a fost premiata cu distinctia Amelia Earhart, decernat de fundatia Zonta International, conform AFP.

Romanca Georgia Deaconu a fost premiata pentru cercetarile privind autonomia traiectoriilor satelitilor pe orbita, care constituie o parte din teza sa de doctorat. Studenta si-a putut finaliza cercetarea in cadrul Laboratorului de analiza si arhitectura a sistemelor, din Centrul national de cercetari stiintifice, cofinantate de de CNES, in colaborare cu Astrium EADS.

Georgia Deaconu (foto sus, dreapta), care a studiat ingineria mecanica in cadrul Universitatii Politehnica, din Bucuresti, a mai fost premiata, in 2011, cu distinctia Grenoble INP - Esisa, pentru lucrarea de masterat pe tema utilizarii algoritmilor de control pentru operatiunile de proximitate prin satelit.

"Scopul meu principal este acela de a efectua acest tip de operatiune autonoma fara interventia operatorilor de la sol", a declarat Georgia la decernarea premiilor Grenoble, citata de grenoble-inp.fr.

Premiul Amelia Earhart are rolul de a recompensa tinerele pentru lucrarile in materie de stiinta si inginerie. Fundatia Zonta International, care se ocupa cu decernarea acestor distinctii, sustine statutul legal si accesul la cultura al femeilor din peste 60 de state ale lumii.

Amelia Earhart a ramas cunoscuta in istorie ca prima femeie care a traversat Atlanticul cu avionul, in 1928, an in care a si fost declarata "femeia anului". A fost o activista influenta si a sustinut vehement egalitatea intre sexe.

2012/06/19//600140-amelia-earhart.jpg

In 1937, la varsta de 40 de ani, Amelia a dorit sa faca inconjurul pamantului la ecuator. Ultimul semnal a fost dat cand se afla deasupra Pacificului, iar de atunci nu s-a mai auzit nimic de ea.

Prânzul favorit al Ducesei de Cambridge. Ce feluri de mâncare preferă Kate Middleton
Puțini știu care e prânzul favorit al Ducesei de Cambridge. Printre felurile de mâncare pe...
Horoscopul zilei de 19 octombrie 2021. Săgetătorii sunt plini de energie. Află ce îți rezervă astrele
Horoscopul zilei de 19 octombrie 2021 vine cu multe vești bune pentru nativii din zodiac....
Parteneri
Imagini rare cu membrii Familiei Regale când erau bebeluși. Cât de similar arătau Prințul William și Prințul George când învățau să meargă
Publicul adoră să vadă imagini cu membrii Familiei Regale când erau bebeluși. Fotografiile cu Prințul William și Prințul George, alături de ceilalți copii regali, au apărut în nenumărate publicații din întreaga lume, dar unele dintre sunt mai rare. Printre acestea se numără și poze cu moștenitorii tronului atunci când învățau să meargă. 
Catine.ro
Ultimele știri