Tratamentele speciale constau in periaj, sigilari si fluorizari, dar si tratamentul cariei dentare si extractia acesteia. Sigilarea dentara reprezinta o bariera impotriva cariei, fiind o tehnica simpla, neinvaziva.
Initial se curata dintele, dupa care se aplica un gel pentru 20 de secunde, care favorizeaza adeziunea si lipirea, apoi urmeaza materialul care se incalzeste cu o lampa timp de cateva secunde. In total, tehnica nu dureaza mai mult de trei minute.
Ideal, tratamentele de sigilare se fac cat mai aproape de momentul eruptiei dintilor. Acestea se pot face atat pe dentitie de lapte, cat si pe una definitiva. Insa la dintii de lapte, foarte important este sa se faca in jurul varstei de sase ani, pentru ca in aceasta perioada, in spatele lor poate erupe un dinte definitiv. Astfel, dintele din spatele celui de lapte se pierde cel mai devreme.
Tratamentele ortodontice depind foarte mult de anomalia initiala. Acestea pot fi incepute si la varste mici, precum cinci ani, sau se mai poate astepta pana in momentul in care dintii de lapte se vor schimba. Astfel, se poate aplica direct un tratament pentru dentitia definitiva.
Aparatele dentare mobile se folosesc pana la varsta de 12 ani, iar dupa aceasta perioada, se apeleaza la cele definitive. In cazul in care se incepe cu un aparat mobil, perioada de tratare cu unul fix se va diminua.
Insa nu va faceti griji. Copiilor le plac foarte mult aparatele, deoarece sunt colorate si sclipitoare si mai ales, sunt foarte incantati de schimbarile produse in gura lor, dupa folosirea acestora.
Cum sa obtii mai multi nutrienti din ceea ce mananci (partea a II-a)... FOTO! Tricoturi cu accente glamour...