Orice gospodină sau orice pasionat de bucătărie s-a confruntat cu această problemă. Citing rețetele vei avea doar gramajul folosit, dar cum poți măsura eficient dacă nu ai un cântar de bucătărie?
Cu siguranță ți s-a întâmplat să vrei să pregătești o mâncare sau un desert nou și să nu știi exact cum măsori cu precizie ingredientele, în lipsa unui cântar de bucătărie.
Iată niște sfaturi utile, menite să te scoată din încurcătură!
Pentru sare:
10 grame=o linguriță rasă
Pentru făină:
5 grame=o linguriță rasă
15 grame=o lingură
25 grame=o lingură cu vârf
125 grame=un pahar plin
250 grame=o cană rasă
Pentru zahăr tos:
5 grame=o linguriță rasă
25 grame=o lingură rasă
200 de grame=o cană rasă
Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci mămăligă! E ca și când ai lua un pumn de pastile!
Pentru zahăr pudră:
5 grame=o linguriță rasă
30 de grame=o lingură cu vârf
180 de grame=o cană rasă
Pentru lichide:
5 ml=o linguriță plină
15 ml=o lingură plină
150 ml=un pahar
250 ml=o cană
Pentru mălai și griș:
15 grame=o lingură rasă
Pentru orez:
20 grame=o lingură rasă
230 de grame=un pahar
Adio, perișoare destrămate! Gospodinele adevărate nu dau niciodată greș cu această rețetă!
Pentru smântână:
25 de grame=o lingură cu vârf
250 de grame=un pahar
„O nucă” de unt, margarină sau untură înseamnă 20 de grame. Pentru „un praf” sau „un vârf de cuţit” de sare trebuie să pui aproximativ două grame.
Spor la bucătărit!
A pus o roşie la congelator, apoi a lăsat-o la dezgheţat! Nu o să îţi vină să crezi ce s-a întâmplat după... 3 deserturi pe care dacă nu le guști în viața asta, trăiești degeaba...