Ingrediente pentru rețeta de Lichior de cafea:
- 1 cana de zahar;
- 1 cana de apa;
- 1/4 cana de cafea macinata;
- 1/2 cana de votca sau de rom;
- 1/2 extract de vanilie (optional).
Mod de preparare pentru rețeta de Lichior de cafea:
1. Se fierbe zaharul cu apa, pana se transforma in sirop. Se lasa la racit.
2. Se adauga cafeaua macinata si se amesteca incontinuu.
3. Se adauga votca sau romul, si extractul de vanilie, daca doresti sa aiba mai multa aroma. Se amesteca bine.
4. Lichidul se toarna intr-o sticla care se inchide bine si se tine intr-o incapere rece si intunecata. Lichiorul va fi gata in trei saptamani, timp in care sticla va trebuit agitata zilnic.
FOTO: saveur.com
Desert: Ciocolata calda Deluxe cu bezele... Desert delicios: Rețeta Briose de primavara...