Adăugând și câțiva dovlecei în zacusca de vinete, pe lângă ceapă și ardei, vom obține și gust diferit, dar și textură, și culoare, deci, da, vom avea altceva decât o Zacuscă clasică de vinete.
Ingrediente pentru Rețeta Zacusca de vinete cu dovlecei:
- 5 kg de vinete
- 3 kg de ardei capia, roșii
- 2 kg de ardei gras, roșii și portocalii
- 1 kg ceapă
- 1 kg dovlecei
- 4-5 căței de usturoi
- 500 ml ulei
- 50 gr roșii mari
- sare și piper
Mod de preparare pentru Rețeta Zacusca de vinete cu dovlecei
Vinetele și ardeii se coc, se curăță și se toacă în bucăți mai mari.
Ceapa se toacă solzișori și se călește în uleiul încins, împreună cu usturoiul tocat rondele.
Dovleceii se toacă cuburi și se adaugă peste ceapă. Se amestecă pe foc până se pătrund dovleceii.
Citește și: Zacuscă de vară. Rețetă de zacuscă rapidă și ușoară
Roșiile decojite, se toacă și se adaugă peste ingredientele de pe foc. Se lasă să fiarbă până se evaporă din lichid, amestecând constant.
Apoi se adaugă vinetele și ardeii.
Se asezonează zacusca de vinete cu dovlecei cu sare și piper și se dă la cuptor pentru aproximativ o oră.
Se pune fierbinte în borcane sterilizate și se lasă borcanele cu zacuscă în cuptorul cald, până se răcesc definitiv. Se etichetează frumos și se trec în cămară.
Citește și: Cele mai bune trei rețete de zacuscă pe care n-ar trebui să le ratăm
Foarte bună va fi zacusca de vinete cu dovlecei în perioadele de post, dar foarte bună este și servită cu pâine prăjită și brânză sărată, trasă la grill. Iar dacă mai presărăm și câteva nuci pe deasupra va fi de-a dreptul senzațională.
Aripioare cu legume coapte și garnitură de orz cu șofran... Mini pavlova cu frișcă și zmeură și aromă de lavandă...