Live acumPoftiţi pe la noi: Poftiţi la circ
Prime Time 20:30Poftiţi pe la noi: Poftiţi la circ

Desert delicios: Rețeta Briose de primavara

Prepara briosele de primavara pentru masa festiva de Pasti. Le poti orna dupa preferinte, cu flori din zahar sau bomboane colorate.

Ingrediente pentru Rețeta Briose de primavara:

- 140g de unt, foarte moale;

- 140g de zahar brun;

- 3 oua medii;

- 100g de faina amestecata cu 1/2 lingurita praf de copt;

- 25g de amidon sau praf pentru crema de vanilie.

PENTRU DECOR

- 600g de zahar pudra, cernut;

- 6 linguri de apa sau 3 linguri de apa si 3 de suc de lamaie, strecurat;

- colorant alimentar verde si roz;

- flori decorative de zahar.

Mod de preparare pentru Rețeta Briose de primavara:

1. Se incalzeste cuptorul la 190º C/gaz 5. Se aranjeaza cele 24 de hartii pentru briose intr-o tava de copt. Se bat laolalta toate ingredientele pentru blat, timp de doua minute, pana cand se obtine o compozitie omogena. Se imparte compozitia in formele de hartie, astfel incat sa fie pe jumatate pline, apoi se da la cuptor 12-15 minute pana cand cresc si devin aurii. Se lasa la racit pe un stativ de metal.

2. Se amesteca zaharul pudra cu apa, pana cand se obtine o consistenta omogena. Se ung cu acest amestec opt prajiturele. Restul de glazura se imparte in doua si se coloreaza, una verde deschis si cealalta roz deschis. Apoi se ung cate opt prajituri cu glazura din fiecare culoare. Prajiturile albe se decoreaza cu violete glasate, cele roz si cele verzi cu flori de zahar. Se lasa deoparte sa se intareasca. Se pastreaza 2-3 zile intr-un recipient care se inchide bine, la rece.

Poftă bună!

FOTO: goodfood.ro

Recomandari