Ingrediente pentru reteta Papanasi brasoveni:
250g branza de vaci grasa
150g de faina, plus extra pentru intins aluatul
1 plic de zahar vanilat
2 linguri de zahar tos
coaja de lamaie (optional)
1 pumn de stafide galbene
½ lingurita bicarbonat de sodiu
2 cani de ulei pentru prajit
dulceata de visine, smantana, pentru servit
Mod de preparare pentru reteta Papanasi brasoveni:
1. Se framanta un aluat din toate ingredientele, in afara de ulei (consistenta trebuie sa fie ferma, dar elastica). Se mai adauga faina, daca aluatul se lipeste de mana.
2. Se intinde putin cu sucitorul si se taie aluatul cu un pahar cu deschiderea larga. Se prajesc papanasii intr-un vas inalt, in baie de ulei, la o temperatura mare, pana devin aurii (astfel nu se vor incarca de grasime si se vor patrunde la mijloc fara sa se arda la suprafata). Se servesc cu dulceata de visine si cu smantana.
Pofta buna!
Foto: Good Food
Reteta zilei: Friptura crocanta de porc cu sos de mustar si miere... Reteta: Oua coapte cu spanac si rosii...