Cartofii sunt cei mai la îndemână în bucătăria românească, fiind utilizați în numeroase preparate. Însă, cartofii zdrobiți și preparați sub formă de pastă, în combinație cu laptele, untul, uleiul și puțină sare, sunt întotdeauna o garnitură pe placul tuturor.
Totuși, dacă dorești ca pasta de cartofi să iasă mai cremoasă și mai puțin uscată, nu laptele este ingredientul pe care trebuie să îl utilizezi.
Cu ce să înlocuiești laptele din compoziția piureului de cartofi
Piureul de cartofi este o alegere potrivită atunci când nu ai foarte mult timp la dispoziție. Mâncarea se pregătește relativ rapid, cu ingrediente la îndemână, iar gustul îi cucerește și pe copii.
Cele mai multe gospodine obișnuiesc să gătească piureul cu lapte, în încercarea de a-i oferi o consistență aparte, dar și un gust mai bun. Însă, dacă vrei să fii mai versatil în prepararea lui, poți adauga un alt produs, din aceeași gamă, dar care face minuni.
Este vorba despre smântâna lichidă, de grăsime mare. În egală măsură, poți apela și la brânză de vaci. Potrivit ego.ro, piureul de cartofi, combinat în acest fel, te va impresiona, datorită consistenței cremoase. Totuși, recomandarea este să nu îl mixezi foarte tare pentru a se menține aerat.
Ce alte ingrediente mai poți adăuga în piureul de cartofi pentru un plus de savoare
În cazul în care obișnuiești să mănânci piureul de cartofi în combinație cu cașcaval, nu adăuga acest produs în timpul procesului de preparare. Preîncălzește cuptorul, pune piureul în interior și adaugă deasupra lui cașcavalul. În acest fel, mâncarea va avea un gust excepțional și o textură care te va da pe spate.
În cazul în care îți dorești ca piureul să aibă o aromă ușor afumată, poți adăuga în el un ardei iute, potrivit ego.ro. Dacă vrei ca piureul să nu prezinte bulgări, lasă cartofii în apă timp de 15 minute. În acest fel, vei scăpa de excesul de amidon din ei.